Tot el que necessites per anar al teatre

Desconcerto

Teatre gestual, humor i música clàssica a Desconcerto, de la mà de Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Sinopsi

Amb el bagatge de l’experiència i amb la “solvència contrastada” de l’espectacle Concerto a Tempo d’Umore, a Desconcerto es fa un pas més enllà en la dificultat, amb més moviment i acció escènica i seguint la línia d’apropar i endinsar al gran públic en la música clàssica a través d’una experiència única, híbrida, fruit de l’encreuament impossible del ritme i l’expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clàssics i la dificultat de la seva interpretació, amb virtuosisme, imaginació i riures.

Això és el que ens proposen Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Tot comença quan s’obre el teló i els músics son atrapats per sorpresa, en l’espera del Director d’orquestra.Un a un van fent la seva presentació, fent una versió d’un clàssic de Mozart, amb característiques musicals de diferents països i continents. Un cop arriba el Director s’inicia la lluita entre el seu repertori i el de l’orquestra. Amb això es van alternant les dues propostes:repertori de partitura original i repertori a partir de l’original amb variacions i improvisacions.

Hi ha una història d’amor i desamor, una lluita de virtuosisme, les quatre estacions de Vivaldi abreviades, una persecució musical i gestual, la platea que assaja, la venjança del Director a través d’un comandament… Música i humor gestual.

Un concert teatral dirigit, pensat i adequat per a tots els públics,  en un espectacle recomanable tant als amants de la música com als que creuen que desconeixen els clàssics i pels que els descobriran. Una invitació a deixar-se seduir per 13 musics-actors que interpreten un repertori musical imprescindible.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Edu Alcaniz

    Un espectaculo entretenido y curioso. Al principio le falta algo de fuerta, pero va cogiendo poco a poco. Como han comentado esta bien para iniciarse en musica clasica, parece una clase para adultos. :)
    Algunos de las partes son originales y divertidas. Es recomendable.

    22/09/2017
  • Fa un parell d’anys vam estar veient a l’Orquestra de Cambra de l’Empordà en el seu primer espectacle, Concerto a tempo d’umore i ens va sorprendre gratament ja que fins aquell moment només la coneixíem en concerts convencionals. Avui al Condal hem gaudit d’aquest nou i que al igual que el primer és una barreja de música i teatre físic o el que és el mateix, un concert en moviment. De la mà del seu director Jordi Purtí, 12 músics amb instruments de corda, violins, violoncels, violes i contrabaix ens recreen amb un ampli repertori de temes de música clàssica, bandes sonores i més, tots ells molt coneguts, sense cadires i en constant moviment. Postures difícils i inimaginables per tocar un instrument, una execució perfecta, molt d’humor i complicitat amb el públic, donen com a resultat un espectacle fresc i summament divertit. Si us agrada la música clàssica, perfecte i sinó és una magnífica plataforma per conèixer-la i iniciar-se en ella. Totalment recomanable, us ho passareu molt i molt bé.

    22/09/2017
Articles relacionats
Orthemis posa música clàssica al teatre de gest: “No ens fa por investigar i trobar noves maneres d’apropar la música clàssica al públic”

Orthemis posa música clàssica al teatre de gest: “No ens fa por investigar i trobar noves maneres d’apropar la música clàssica al públic”

3 febrer 2020

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà inicia una nova etapa cooperativa sota el nom ORTHEMIS. El nom, que en llatí significa libèl·lula, prové de la barreja de les paraules orchestra, theatre, miscelany, els tres elements […]