Tot el que necessites per anar al teatre

Demon: Anton Rubinstein

Demon: Anton Rubinstein

L’obra mestra de Rubinstein sobre l’obsessió amorosa del dimoni

Anton Rubinstein va ser autor de més de quinze òperes, de les quals al Liceu únicament s’ha vist Néro el 1898, la primera òpera russa representada a Barcelona. Al mateix Teatre, el compositor i pianista –rival de Liszt– va actuar com a concertista en dues ocasions, en una de les quals l’orquestra va interpretar el ballet de la seva òpera Demon, basada en el poema homònim del «maleït» Mikhaïl Lérmontov, titllat de sacríleg i blasfem per la censura eclesiàstica russa.

Amb aquesta coproducció el Liceu contribueix al redescobriment d’una de les òperes més genuïnament romàntiques del repertori rus, al costat dels cèlebres títols de Mussorgski o Txaikovski. Oportunitat excel·lent, doncs, per recuperar un clàssic de l’òpera eslava, protagonitzada per l’aclamat baríton rus Dmitri Hvorostovsky en el paper titular i en el context d’una de les seves òperes favorites.

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Gran muntatge amb unes veus magnífiques.

  14/05/2018

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una partitura apassionant, amb una enorme dificultat vocal, sense les acrobàcies del belcanto italià però plena de belles melodies que exigeixen un fraseig molt acurat, a més de conjunts corals extraordinaris i una sòlida estructura orquestral. Una impactant i extraordinària escenografia i concepció estètica de tot l’espectacle. La sorpresa del repartiment és la soprano lituana Asmik Grigorian, qui, en el seu debút liceista, dóna vida a una Tamara esplendorosa, de veu bella, cristal·lina i ben projectada i imponent presència escènica i una interpretació molt emotiva capaç d’enamorar al diable i a tots els presents amb una interpretació de suaus accents lírics i sincer dramatisme en la seva escena final. un elenc molt eficient, una soprano excel·lent, una posada en escena innovadora i una partitura extraordinària, són els elements que fan d’aquesta producció una de les millors de la temporada. No us la perdeu primer per la qualitat de l’obra i segon per la qualitat del muntatge.

  27/04/2018