Tot el que necessites per anar al teatre

Cirque Alfonse: Tabarnak

Cirque Alfonse: Tabarnak

Els integrants d’aquesta companyia del Quebec us esperen amb les portes obertes. Entreu a la seva església perquè, a dins d’aquest temple peculiar, us han preparat una autèntica festa de circ i música.

Autors de muntatges tan aplaudits arreu del món com l’energètic Timber i el molt salvatge i carnavalesc Barbu, els creadors de Cirque Alfonse provenen del petit municipi quebequès de Saint-Alphonse-Rodriguez. D’aquí ve el nom d’un col·lectiu dedicat al circ que, en els seus espectacles, fa sempre referències directes a la vida i la cultura popular de la part francòfona del Canadà. Aquest cop, s’inspiren en el lloc on van néixer i, en concret, en la petita església que funcionava com a centre de trobada de la seva comunitat. I és que, sí, aquest espectacle està fet d’espectaculars números de circ i, també, de grans dosis d’humor i dels elements propis d’un musical. Tot, per celebrar el cel, però també l’infern i tot el que hi ha entre tots dos. Perquè Tabarnak potser passa en un temple, però el seu títol és una paraula de l’argot francocanadenc que igual pot ser un insult com expressar dolor, ràbia o, simplement, sorpresa.

Un circ fresc i ple de vitalitat amb les arrels enfonsades en les tradicions i el passat del Quebec i servit per una companyia que, aquest cop, munta en escena una mena d’anàrquic Via Crucis musical en el qual l’orgue de l’església… esdevé un instrument al servei de l’espectacle.

Una producció de Cirque Alfonse.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui al Teatre Grec he pogut veure aquest espectacle, un dels que més esperava, que ens ha portat la companyia Cirque Alfonse de Quebec. M’he avorrit o no m’ha agradat, no en absolut. Ingredients perquè això no ocorregués n´hi ha un munt, música en viu, humor, uns artistes que empatitzen amb el públic des del primer moment, i molts més, però jo esperava uns números de circ que em fessin vibrar, i això no ha passat. Una barreja de circ tradicional i contemporani i que excepte dos o tres exercicis els altres els tenim més que vistos, i sense sortir de Catalunya on tenim extraordinaris artistes de circ. No em vull allargar més perquè com he dit al principi, no m’he avorrit o fins i tot ho he passat bé, però si que m’ha deixat molt indiferent perquè esperava més molt més

    24/07/2018