Tot el que necessites per anar al teatre

Cia Sebastián García Ferro: + 45

Cia Sebastián García Ferro: + 45

Els primers quaranta anys de la vida ens donen el text; els trenta següents, el comentari”, deia Schopenhauer en un dels seus aforismes. En una societat que prioritza la immediatesa i la vanitat de la novetat constant, les seves paraules ressonen amb força. Mentre que l’esperança de vida no fa sinó augmentar, cada vegada hi ha més individus que, conscients d’estar perdent la seva utilitat social, volen eludir les formes traumàtiques de la maduresa a mesura que s’apropen a la següent edat, l’última. Les seves vides, cada cop més longeves, disposen de més anys de plenitud, però també de vellesa. Tot i això, l’art de transitar per la maduresa és també l’art d’admirar la bellesa del passar per la vida, d’aprendre a reconèixer la plenitud d’aquesta maduresa a través del que s’ha adquirit amb l’experiència. Aquesta contradicció aparent configura el punt de partida de +45. Sis ballarins experimentats, representants d’aquesta segona edat, i un cor de figurants no professionals de la segona i tercera edat donen vida a un projecte que, fugint d’apriorismes, conjumina la dansa contemporània amb la dansa social i ens permet reflexionar sobre la nostra societat mitjançant el moviment.

Sebastián García Ferro és un coreògraf, ballarí, performer i compositor argentí resident a Barcelona. Dirigeix la seva companyia de dansa des de l’any 2000, és el director artístic del Barcelona International Dance Exchange, soci de La Caldera Les Corts, artista col·laborador de l’Auditori i compositor resident de la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu Fabra.

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona, el Mercat de les Flors i el Festival Sismògraf (Olot).

Amb la col·laboració de La Caldera Les Corts, Graner Centre de Creació, L’Estruch de Sabadell, el Centre Cívic Can Felipa, el Centre Cívic Barceloneta, l’Ajuntament de Mataró, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Teatre Municipal de Girona i la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu Fabra.

Amb el suport de la Beca a la creació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació la Caixa “Art per a la Millora Social 2015”.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració