Tot el que necessites per anar al teatre

Carrer de Txernòbil

Carrer de Txernòbil

Carrer de Txernòbil és un espectacle dirigit per Joaquim Armengol que es basa en la novela La pregaria de Txernobil, del Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx. 

Es tracta d’un monòleg creat a partir del testimoni de la Ljudmila Ignatenko, la dona d’un dels bombers difunts arran del desastre nuclear de Txernòbil del 1986 a la ciutat de Prypiat. L’obra succeeix al llarg d’un capvespre a la sala d’estar de casa la Ljudmila; ella seu davant d’una finestra i ens parla del dia en què el seu marit va sortir de matinada a extingir un incendi a la central nuclear i ja no va tornar. La veu de la Ljudmila, d’una transparència i intensitat corprenedores, esdevé un exemple d’amor grandiós i el testimoni únic d’una terrible experiència familiar que avui és un emblema universal de com sobreviure a l’horror.


Valoració espectadors
 • Un text brutal i una interpretació que t’atrapava en tot moment

  12/12/2020
 • Magda

  Em va resultar un bon monòleg per la part dramàtica que conté el text. Però pel que fa a la interpretació molt i molt fluixa. L’espectacle té una durada d’una hora i escaig i l’actriu no s’aixeca de la cadira només que una sola vegada en tota l’estona. Mateixos gestos durant tota la sessió i, tot i ser un text dramàtic a més no poder, sembla que ella el rwciti des de l’enfado i no des de la tristesa…em va decepcionar bastant… Això sí, una dicció boníssima!

  11/12/2020
 • Excel·lent!

  30/11/2020
Articles relacionats
Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

21 setembre 2020

L’Escenari Joan Brossa ha presentat la nova programació de tardor amb una nova graella que combina l’eix temàtic Contra els feixismes, amb aquells espectacles que no es van estrenar a […]