Campo minado
CAMPO MINADO / MINEFIELD. Trailer from Lola Arias on Vimeo.

Campo minado

A Campo minado Lola Arias, escriptora, directora de teatre i cinema i performer argentina, ha reunit sobre l’escenari a veterans argentins i anglesos de la guerra de Malvines.

La primavera del 1982 una potència europea —governada amb mà de ferro— es va enfrontar amb una dictadura que vivia els últims dies per unes illes de l’Atlàntic Sud. Ja fa gairebé quaranta anys d’un episodi que no només va acabar formant part dels llibres de text escolars de tots dos països, sinó que, a més, ha deixat empremtes profundes en la memòria i la vida dels qui la van viure.

Veterans de guerra argentins i britànics les exploren conjuntament en aquesta peça de teatre documental que converteix els records en material escènic per estudiar com es relacionen experiència i ficció. Tornen a vestir els uniformes, fan el paper dels seus dirigents conduint-los cap a la guerra, munten una banda de rock i canten cançons i reviuen moments que van des de les festes al vaixell que els duia cap a la guerra fins a l’enfonsament del creuer Belgrano. Tot, per explicar de manera coral una guerra que, curiosament, va durar menys del que els protagonistes han trigat a assajar aquesta representació.

Un encàrrec del LIFT Festival.

Una coproducció del Brighton Festival, Royal Court Theatre, Universidad Nacional de San Martín, Theaterformen, Le Quai Angers, Künstlerhaus Mousonturm, Maison des Arts de Créteil, Humain Trop Humain / CDN de Montpellier.

Durada:
Idioma:
Castellà
Anglès
Fitxa artística
Veure fitxa sencera
Fotos i vídeos
CAMPO MINADO / MINEFIELD. Trailer from Lola Arias on Vimeo.
Opinions de l'espectacle 2
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
  • Miquel Gascon Baz
    Miquel Gascon Baz
    Teatre Barcelona
  • Josep OS
Articles relacionats
Enllaç copiat!