Tot el que necessites per anar al teatre

Boris Charmatz: 10.000 gestos

Boris Charmatz: 10.000 gestos

El ballarí i coreògraf Boris Charmatz presenta a 10.000 gestos una peça que produeix una hipnosi visual a l’espectador mitjançant una peculiar seqüència de moviments. La fugacitat portada a l’extrem: nombrosos ballarins interpretaran deu mil gestos, tots ells diferents, que només seran visibles una sola vegada i desapareixeran així que s’hagin executat, com una oda a la impermanència de la dansa.

Boris Charmatz tot i mantenir una extensa activitat de gira, periòdicament també pren part en esdeveniments d’improvisació amb Saul Williams, Archie Shepp i Médéric Collignon, i continua col·laborant com a ballarí amb Anne Teresa De Keersmaeker i Tino Sehgal. Va ser artista associat del Festival d’Avinyó 2011, i al 2013 va ser artista convidat al MoMA de Nova York, on va concebre el programa de dansa Musée de la danse: Three Collective Gestures. El 2015 fou convidat de la Tate Modern a Londres. Des de l’any 2009 és director del Centre Nacional Coreogràfic de Rennes i la Bretanya (França), que ha transformat en un museu de la dansa (Musée de la danse) de nova concepció, i des de 2017 és artista associat de la Volksbühne a Berlín.

Amb el suport a Barcelona de l’Institut Francès

 

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Elena Díaz

    ¡Me ha encantao! Uauuu

    12/03/2019
Articles relacionats
Simbolisme Boris Charmatz: 10.000 gestos de dansa

Simbolisme Boris Charmatz: 10.000 gestos de dansa

28 febrer 2019

Per Jordi Sora / @escenadememoria Darrera oportunitat de descobrir aquest creador francès, injustament ignorat als teatres de Barcelona fins que el Mercat de les Flors no ha decidit dedicar-li una de […]