Tot el que necessites per anar al teatre

Bonecos de Santo Aleixo

Bonecos de Santo Aleixo

Vinguda del Centre Dramàtic d’Évora (Portugal), Bonecos de Santo Aleixo és una de les tradicions escèniques amb titelles més antigues conservades a Europa: daten de 1792. Està catalogada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Presentaran els seus actes sacramentals més representatius: el Ball dels angelets, l’Acte de la creació del món, les Saidadas i la Tourada.

Les titelles de Sant Aleixo procedeixen del poble portugues d’Alentejo i són una de les expressions artístiques més conegudes i apreciades del seu país. Es tracta de titelles de vareta manipulats des de dalt, a semblança de les grans titelles del sud d’Itàlia i del nord d’Europa, però molt més petits (entre 20 i 40 cm), estan fets de fusta i suro i el seu vestuari permet identificar els personatges de la història.

Els textos, transmesos oralment, són una fusió entre la cultura popular i l’escriptura erudita. L’acurada il·luminació de l’escena s’aconsegueix amb llums d’oli i la música (guitarra portuguesa) i les cançons són interpretades en directe.

La seva improvisació amb el públic i la penombra de la sala, aconsegueixen una atmosfera que sembla procedir de segles enrere. La seva manipulació pertany a una “família” constituïda per actors professionals que garanteixen la permanència de l’espectacle i asseguren la seva continuïtat.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
El Festival IF Barcelona presenta nova edició amb la figura humana com a nexe

El Festival IF Barcelona presenta nova edició amb la figura humana com a nexe

4 novembre 2019

El Festival IF Barcelona, la biennal de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya, organitzat amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de […]