Tot el que necessites per anar al teatre

Animal Religion: Ahir

Animal Religion: Ahir

Ahir és un espectacle interdisciplinari de circ que uneix cos, llum i so i que parla de la relació del passat amb el present. Utilitzant dades objectives preses el dia anterior a l’actuació es crea un pont que connecta l’ahir amb l’avui. En aquesta unió és on es desenvolupa l’espectacle.

Les direccions del vent d’ahir escrivint la coreografia de l’artista de circ; la temperatura de l’aire d’ahir graduant la intensitat de llum d’una escena o el moviment dels ocells creuant el cel d’ahir escrivint melodies musicals són tres dels exemples que es poden veure representats a l’espectacle.

El viatge proposat pels artistes s’altera segons les dades del dia anterior, condicionant l’espectacle cada vegada que es representa i aconseguint una peça propera al site-specific plena de detalls, poètica, risc, frescor i imatges sorprenents.

Animal Religion treballa per innovar el circ i buscar nous mitjans d’expressió. Des del principi de les seves creacions comparteix un espai on la llum, el cos i el so/música emergeixen simultàniament per crear una identitat pròpia. Aquest és el seu novè espectacle des de l’inici de la companyia l’any 2012.


Valoració espectadors
  • Avui a la Sala Tallers del TNC he estat veient aquest espectacle interdisciplinari de la mà de la Companyia Animal Religión i en aquesta ocasió dirigit per Carlota Grau. La veritat és que anava amb moltes ganes, perquè els espectacles que he vist d’aquesta companyia sempre m’han fascinat i posaré com a exemple Sapiens Zoo (2016), Sifonófor (2017) o Fang (2018). Peró avui malauradament no ha estat així. Ahir, uneix la llum, el so i el cos per tractar sobre la relació que tenim amb el passat i ens planteja com i fins on ens deixem influir per aquest. Dels tres components de la companyia, Quim Girón, Joana Serra i Joan Cot Ros, l’únic que executa acrobàcies, verticals, manipulació d’objectes i a manera de monòleg ens relata el que podríem anomenar text és Q. Girón, ja que J. Serra asseguda en un racó de l’escenari és qui porta tota la part d’il·luminació i J. Cot d’altra banda els sons, efectes i música. Tot i que hi ha 2 o 3 numeros molt potents i de gran bellesa per l’acompanyament d’uns aconseguits efectes de llum i música, la resta m’ha deixat molt indiferent i crec que el motiu és l’excessiva lentitud que ha fet que amb l’hora escassa que dura l’espectacle se m’ha fet pesat. M’ha dolgut perquè com he dit al principi tot el que he vist fins ara d’ells, m’ha fascinat i avui no ha pogut ser.

    17/10/2020
Articles relacionats
10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

8 setembre 2020

Xavier Albertí s’acomiada de la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya, abans de fer el salt com a dramaturg de la Compañía Nacional de Teatro Clásico a Madrid, amb una […]