Tot el que necessites per anar al teatre

Amphitrion

Amphitrion

Una de les companyies de més renom recuperant clàssics, Producciones Imperdibles, arriba a Barcelona per a acostar-nos una de les comèdies més antigues que existeixen, Amphitrion. Una versió estripada i divertidíssima sobre l’idil·li entre Júpiter i Alcmena.

SINOPSI

Aquesta comèdia ens explica com Júpiter, per seduir Alcmena, esposa del general Amfitrió, es fa passar per aquest adoptant màgicament el seu aspecte. En aquesta aventura l’acompanya el déu Mercuri, disfressat com Sosia el criat d’Amfitrió. Júpiter suplanta Amfitrió i passa la nit amb la seva dona d’aquest, Alcmena, Amfitrió per la seva banda, desembarca d’una victoriosa expedició. Es troba acompanyat per Sosia, el seu esclau qui s’encamina a donar a la senyora la notícia del retorn del seu marit. El déu Mercuri impedeix que l’esclau Sosia interrompi el idil·li de Júpiter. Mercuri li dóna una pallissa a Sosia i li manifesta que l’esclau veritable és ell. A l’alba, Júpiter s’acomiada d’Alcmena i el deixa com a record una copa d’or. Al poc temps, Amfitrió qui no ha cregut la història que li ha referit el seu esclau, arriba la seva llar. Aquesta situació produeix tota mena de confusions i embolics entre els dos suplantadors, Júpiter i Mercuri, i els veritables personatges, el general Amfitrió i el seu criat sòsies.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Divertida, eixelebrada, sorprenent, simpàtica….he passat una estona deliciosa.

    13/10/2014
  • Esta peculiar versión de Amphitrion rompe con el molde atávico de la comedia romana, refrescando la obra del de Sarsinia y dotándola del más calido color sevillano. Una puesta en escena agradable en la que desfilan, al ritmo del vodevil, unos personajes magistralmente interpretados. Destacaría, sin duda, la recuperación del elemento musical (tan trascendental en las comedias de la Roma clásica), a manos (literalmente) del músico-actor que encarna a Baco, quién embriaga con su vino y con su ritmo. Una comedia ingeniosa y divertida que hace disfrutar con lo más singular de la cultura andaluza.

    03/10/2014