DANSA

Una reflexió sobre els cossos a través del moviment i l’humor

'Monjour' de Silvia Gribaudi farà 4 úniques funcions al Mercat de les Flors

Redacció

Silvia Gribaudi presenta del 27 al 30 de desembre Monjour al Mercat de les Flors, un espectacle alliberador que reflexiona sobre els cossos a través de l’humor i l’art visual.

Gribaudi, nascuda a Torí, és una coreògrafa que es caracteritza per posar al centre del llenguatge coreogràfic la comicitat i la relació entre el públic i l’artista. És una artista que sempre s’ha oposat al body shaming i ha apostat per reflexionar-ne en les seves creacions a través de la ironia per fer gaudir a l’espectador, però també provocar-ne una reflexió: “El meu objectiu és activar en l’espectador una visió crítica, activa i participativa de l’espectacle”, explica la creadora: “La dansa és una dramatúrgia per als cossos, crec que és una de les expressions artístiques més importants per a l’ésser humà i és essencial per tornar a entrar en contacte, des del respecte, amb el nostre propi cos i el dels altres”.

Silvia Gribaudi amb la companyia en una escena de l’espectacle ‘Graces’

Monjour forma part d’un procés creatiu, que s’ha dut a terme entre els anys 2019 i 2021, en el que l’artista investiga la relació entre el cos i la comèdia, entre el disseny i l’estètica a través de la relació d’intercanvi que estableix amb els espectadors i espectadores. “El meu llenguatge parteix de la seriositat de no prendre’s res seriosament”, diu Gribaudi, i afegeix: “L’humor és l’únic camí que he trobat per aconseguir transformar la ràbia, la hipocresia o les manipulacions en força creativa”. La creadora italiana també reflexionarà sobre la relació que s’estableix entre l’escenari i la platea, la seva interdependència o la resposabilitat mutua i per fer-ho interpel·larà a través de diferents missatges i retòriques al públic.

A l’espectacle hi haurà dansa, però també presencia de funambulsites, clowns, acròbates o les il·lustracions pop art de l’artista Francesca Ghermandi: “Em fascina el traç de les seves il·lustracions i com explica el món a través de cossos amb formes estranyes, noves”, comenta l’artista: “Té un estil molt impactant que oscil·la entre el riure i la por”. Artistes i projeccions dialogaran amb la creadora que se situarà amb els seus aliats, el públic, a través del qual intentarà promulgar una nova forma, segurament més conscient, de connectar amb els nostres cossos i de trobar-nos a nosaltres mateixos.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!