Un concert a tempo d’humor

Redacció TeatreBarcelona

Els espectadors i la música clàssica interactuen més que mai al Teatre Condal, amb un espectacle musical humorístic protagonitzat per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i dirigit per Jordi Purtí.

L’intercanviador del metro de la Plaça Universitat va ser divendres l’escenari poc habitual on l’orquestra va regalar als atrafegats viatgers fragments de l’obra Concerto a tempo d’umore. L’improvisat públic somreia entusiasmat mentre els músics els feien seure a les cadires i tocar l’instrument, o l’orquestra sencera anava a munt i avall seguint el director, que havia rebut una trucada al mòbil i no havia dubtat en agafar-la.

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_1

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_3

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_11

Grans noms de la música clàssica com Beethoven, Mozart i Brahms no estan acostumats a anar de la mà amb bandes sonores cinematogràfiques, però en aquest espectacle estan, a més, amanides amb gags que fan d’aquest espectacle un concert en el que “no s’adorm ningú!”, assegurava el Carles Coll Costa, el director d’orquestra.

Però els més puristes, melòmans i experts de la música clàssica també el gaudeixen, van assegurar, degut a que han volgut respectar, amb molta exigència, la qualitat musical pròpia d’un concert, fins hi tot en moments en els que els músics s’aixequen de la cadira i es desplacen, tocant. Els arranjaments han estat també molt importants, fins al punt en que un moviment de La Primavera de Vivaldi el toca cadascun dels 12 músics d’una manera diferent.

Es tracta d’uns músics “molt joves però amb molt de talent” –amb un parell d’excepcions pel que fa a l’edat, com és el cas del director– que han acceptat participar en el joc proposat per puntí, i interpretar un Indiana Jones amb fuet inclòs, o donar vida a Els Pirates del Carib.

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_7

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_6

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_5

TEATRE_BARCELONA-concerto_tempo_umore_pl_universitat-neus_riba_10

Tant l’orquestra com el director tenien experiències prèvies que mesclaven música i interpretació, com és el cas d’Operetta, que va dirigir Purtí, o de Un concert desconcertant en el que va participar l’orquestra, però a Concerto a tempo d’umore ho duen “al pas següent”, eliminen les cadires al complert, per exemple.

L’espectacle -que coincideix amb el 25 aniversari de l’orquestra- es va estrenar l’abril passat al festival teatral d’Avinyó i, degut a la bona acollida que ha tingut durant els bolos, es representarà a França en una gira que inclou fer temporada a París. Però, abans, podeu veure’l a Barcelona:

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]

Comentaris
  • nuria Genebriera

    Vaig anar ahir a la estrena i os ho recomano
    Espectacle per tots els públics, on a part de riure, gaudeixes de la musica, i t’ho passes d’allò mes be, i la cloenda, la marcha radetzki participativa, divertida i especial

    Respondre
    15/01/2015
Enllaç copiat!