‘Un americà a París’ amb música en directe al Coliseum

Redacció

El pròxim 4 de febrer arriba a Barcelona un dels esdeveniments musicals més atractius de l’any, amb una projecció molt especial de la pel·lícula Un americà a París en el Teatre Coliseum a partir de les 20.30 hores. Es tracta d’un dels més brillants i espectaculars musicals de la història del cinema i va ser merescudament guardonat amb sis Oscar, incloent el de millor pel·lícula. Però el que més especial farà aquesta sessió és que la sensacional música de George Gershwin serà interpretada en directe per la prestigiosa Orquestra Simfònica Camera Musicae (més de 70 músics en l’escenari) i dirigida pel mestre Anthony Gabriele.

Dirigida per Vincente Minnelli, la història romàntica de Jerry Mulligan (Gene Kelly), un pintor americà a París, que s’enamora de Lise Bouvier (Leslie Caron), la promesa del seu bon amic Henri Baurel (George Guétari) és el fil argumental per a una pel·lícula encantadora, amb una brillant coreografia de Gene Kelly i la música i cançons de George Gershwin, que podran escoltar-se de manera espectacular.

La importància de la pel·lícula

A diferència d’altres pel·lícules que adaptaven musicals de Broadway per al cinema, Un americà a París parteix d’una idea original inspirada per la famosa peça musical de George Gershwin amb el mateix títol. Aquesta composició musical s’utilitza de manera brillant en el ballet final de 17 minuts, filmat en gloriós Technicolor per Vincente Minelli i amb múltiples referències en els decorats a pintors impressionistes francesos com Renoir o Tolouse-Lautrec, en un espectacle visual enlluernador.

La pel·lícula inclou moltes de les cançons més populars de George Gershwin com a I got rhythm‘S WonderfulLove is here to stay o Nice work if you can get it. Aquestes cançons es podran escoltar amb les veus originals dels actors però amb els arranjaments orquestrals interpretats en directe per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, amb més de 60 músics en l’escenari, dirigits pel mestre Anthony Gabrielle.

La OCM, fundada en 2006, ha obtingut un gran acolliment a causa de la seva promoció de la clàssica entre una gran varietat de sectors, especialment entre el públic melòman i la gent jove.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!