Totes les estrenes de gener al Teatre Lliure

Redacció

Comença 2019 i els teatres s’omplen d’estimulants novetats teatrals per començar el nou any amb bon peu. En aquest article, us expliquem les cinc propostes que presenta el Teatre Lliure al gener repartides en l’Espai Lliure, la Sala Fabià Puigserver de Montjuïc i el Lliure de Gràcia.

Jane Eyre (una autobiografia) Torna a Gràcia la magnífica versió de la novel·la de Charlotte Brontë dirigida per Carme Portaceli. L’aclamat muntatge protagonitzat per Ariadna Gil i Abel Folk (Guanyadors del Premi Butaca 2017) posa en escena un clàssic de la literatura en llengua anglesa. Un llibre que, en el moment de la seva aparició, va aconseguir gran popularitat, elevant l’autora com una de les millors novel·listes romàntiques.

Aüc. El so de les esquerdes Una altra reposició imprescindible a càrrec de Les Impuxibles i Carla Rovira. Accions, dansa, text i música interpretada en directe són les eines que utilitza aquest espectacle multidisciplinari sobre les mil i una cares que adopta la violència sexual i el que implica per a qui la pateix.

Dones lliures Els dos espectacles anteriors acompanyen el que, en realitat, donarà el tret de sortida del 2019 al Teatre Lliure. Es tracta d’un projecte coordinat per Cristina Clemente que vol reflexionar sobre el paper de la dona avui i les barreres relacionades amb el masclisme. Projeccions, col·loquis, un vermut i vuit peces breus unides sota el títol Clàssics desgenerats, on les dramaturgues Clàudia Cedó, Carla TorresDenise DuncanCarol LópezMarta BuchacaMarilia SamperCarla Rovira i Lali Álvarez portaran a escena diferents fragments de textos clàssics revisats des d’una perspectiva de gènere.

Así que pasen cinco años –  La companyia andalusa Atalaya Teatro torna a aquesta peça surrealista de Federico García Lorca que ja va portar a escena el 1986. Un viatge únic en el temps que no es podria fer amb cap més peça teatral, dirigit per Ricardo Iniesta.

Saigon Finalment, la darrera setmana de gener la companyia francesa Les Hommes Approximatifs, sota la direcció de Caroline Guiela Nguyen porta a Montjuïc un viatge d’exili. Un retall d’història entre Saigon i París, entre 1956 i 1996. Un gran relat èpic i coral sobre els vincles i els territoris, servit en un restaurant vietnamita.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!