SELECCIÓ TEATRE BARCELONA

6 espectacles imprescindibles del Grec 2025

Redacció

Del 26 de juny al 4 d’agost, Barcelona es transforma en un gran escenari amb el Grec Festival 2025 en una edició que arriba carregada de novetats i que, sota la direcció de Leticia Martín, obre una nova etapa marcada per una mirada oberta, col·laborativa i crítica. Amb 90 espectacles en prop de 50 espais i més de 800 artistes, el festival fa una aposta clara per la hibridació artística, les col·laboracions internacionals i la presència destacada de dones creadores (44% dels espectacles d’arts escèniques). A continuació, una guia dels espectacles que cal comprar ja si no vols quedar-te sense entrada.

1. Una inauguració per recordar: Le Petit Cirque des Saisons

El festival s’inaugura al Teatre Grec (26 i 27 de juny) amb l’estrena mundial de Le Petit Cirque, un viatge poètic i sensorial signat per la parella artística Yoann i Marie Bourgeois. Conegut per les seves coreografies vertiginoses —com les vistes al videoclip “As It Was” de Harry Styles—, Bourgeois presenta una proposta que fusiona dansa, música, instal·lació i vídeo amb l’univers sonor de la cantautora Pomme. Un espectacle per a tots els públics que reivindica l’art sense etiquetes.

2. Shakespeare a la fresca amb Declan Donnellan

Els dies 18 i 19 de juliol, el Teatre Grec acull Los dos hidalgos de Verona, una de les primeres comèdies de William Shakespeare, dirigida pel prestigiós Declan Donnellan i interpretada per la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Una oportunitat única de veure un muntatge majestuós a l’aire lliure amb escenografia de Nick Ormerod i el segell inconfusible de Cheek by Jowl.

3. La tragèdia grega revisitada: Hécube, pas Hécube

Amb dramatúrgia del reconegut Tiago Rodrigues, actual director del Festival d’Avinyó, aquesta relectura d’Hècuba d’Eurípides (28 i 29 de juliol al Teatre Grec) hibrida teatre i assaig, justícia i memòria. Un espectacle que posa en diàleg una mare clàssica i una dona contemporània, amb l’aval de la prestigiosa Comédie-Française.

4. Dansa que remou: de La Venidera a Papadopoulos

La dansa torna a tenir un pes destacat al Grec, amb noms que fan tremolar escenaris internacionals:

La Venidera, formada per Irene Tena i Albert Hernández, ofereix una mirada contemporània sobre la dansa espanyola i el flamenc amb No (espectáculo en devenir) els dies 4 i 5 de juliol al Teatre Lliure, amb l’assessorament de Marcos Morau (La Veronal).

Christos Papadopoulos presenta My Fierce Ignorant Step (11 i 12 de juliol, Mercat de les Flors): una peça hipnòtica on moviment, llum i veu es combinen per generar una experiència gairebé visual.

5. El futur de l’escena europea: Lisaboa Houbrechts i Moeder Courage

Una de les grans descobertes del festival és la directora belga Lisaboa Houbrechts, que arriba al Teatre Lliure (16 i 17 de juliol) amb una versió impactant de Mare Coratge de Brecht. Una peça que barreja òpera, arts visuals i text per oferir una mirada crua i contemporània a la guerra i l’ambivalència de la protagonista.

6. La sacsejada Rau: Medea’s Children

El controvertit creador Milo Rau porta al Teatre Lliure (21 i 22 de juliol) una reinterpretació radical del mite de Medea, protagonitzada per nens. Medea’s Children posa al centre la violència i les cicatrius emocionals de la infància, amb una posada en escena provocadora i políticament incisiva.

Tota la informaicó dels espectacles del Festival Grec:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!