Torna Kràmpack, la comèdia d’èxit de Jordi Sánchez, a l’Aquitània Teatre

Rubén Garcia Espelta

Kràmpack torna aquest Nadal a la cartellera de l’Aquitània Teatre, a partir del 22 de desembre, després d’haver triomfat la temporada passada amb més de 15 mil espectadors i espectadores.

L’obra de Jordi Sánchez va ressuscitar a la cartellera la temporada passada sota la producció de Forty Entertainment, després de més de 20 anys sense ser-hi, i amb una nova generació d’actors i actrius, formada per Jaume Casals, Lídia CasanovaÀlex Ferré Mikel Iglesias, i sota la batuta de Pep Antón Gómez.

El text de Jordi Sánchez, el seu debut teatral com a dramaturg, narra la història de quatre amics que se’n van a viure junts, i entre els quals hi ha, a banda d’amistat, una forta tensió sexual. Una comèdia al pur estil sit-com dels anys 90 (FriendsFrasier o la pròpia Plats Bruts), amb un to irreverent que s’ha mantingut fresc després de 25 anys de la seva creació.

“Els interessos d’algú de vint-i-pocs d’aleshores són els mateixos que els d’avui, en general: les ganes d’agradar, de triomfar, de follar. Les obsessions, les pors… la necessitat vital de trobar una forma de desangoixar-se”, diu Jordi Sánchez, i afegeix: “Tornar a veure Kràmpack m’emociona. L’obra és una història d’amor i d’amistat, de intensitat afectiva. Va ser la gènesi del que va ser posteriorment Plats Bruts“.

L’espectacle original, protagonitzat en el seu moment per Joel Joan, el propi Jordi Sánchez, Mònica Glaenzel (i després Ester Formosa) i Eduard Fernández, va assolir la xifra de 50.000 espectadors al llarg de 4 temporades a La Villarroel, i va fer temporada a Madrid en dues ocasions (1996, 2002), així com a Caracas. Fins i tot, l’any 2000 va estrenar-se una pel·lícula dirigida per Cesc Gay inspirada en el text teatral. Va guanyar el Premi de la Crítica de 1994, i el Premi Max l’any 2003. Va ser, a més, el tret de sortida d’una carrera d’èxit per a Sánchez, amb altres textos com Sóc lletja, Excuses!, Avui no sopem o El eunuco, a banda de sèries de televisió de gran èxit com Plats Bruts o L’un per l’altre.

Més informació i venda d’entrades a:

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!