Torna ‘4D Òptic’ de Javier Daulte 15 anys després de l’estrena original

Redacció

4D Òptic es va estrenar a Barcelona fa 15 anys al Teatre Lliure i amb producció de la Sala Beckett. Va ser la primera obra que Javier Daulte va fer a la nostra ciutat i amb gent d’aquí, fent descobrir a espectadors i actors una manera de treballar especial, que des d’aleshores ha fascinat. A partir d‘aquí l’autor argentí va iniciar una prolífera activitat al nostre país i una especial vinculació amb la ciutat de Barcelona.

“Alguna vegada havíem pensat en recuperar aquella obra, per mi (i per molta altra gent) tan mítica”, explica Oriol Broggi, director artístic de la Biblioteca de Catalunya. “L’any passat, parlant amb els actors i les actrius, ens explicaven que encara celebren el Nadal junts, que des d‘aleshores són inseparables i que sempre havien volgut tornar a fer 4D ÒpticVam parlar-ho bé entre tots (recordant especialment al Quim Dalmau): ells podien, el Javier podia venir una temporada des de Buenos Aires i el teatre de la Biblioteca podia ser un nou lloc possible per acollir aquells personatges. I així vam decidir remuntar-la”.

Es tracta d’un espectacle de ciència-ficció on dues realitats alternatives conviuen en un mateix espai. Escrita i dirigida per Javier Daulte, la peça està protagonitzada per Carme Poll, Nora Navas, Antònia Jaume, Sandra Monclús, Nuria Legarda, Jordi Rico, Albert Triola i David Vert.

El muntatge explica la història d’un grup de científics dedicats a assajar protocols òptics d’alt refinament tecnològic. Un dia, descobreixen per accident una porta que duu a la quarta dimensió, una altra realitat en què una subtrama ens presenta una diva de la cançó que ha d’oferir un recital exclusiu en un castell al peu dels Alps i un grup de delinqüents contractats per una discogràfica per assassinar-la.

4D Òptic es podrà veure del 29 de novembre de 2018 al 13 de gener de 2019 a la Biblioteca de Catalunya.

Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!