El Teatre Lliure ja té nova Kompanyia

Redacció

El Teatre Lliure ja té nova companyia. Quatre nois i quatre noies d’entre 20 i 30 anys han estat seleccionats a partir d’una convocatòria oberta i tres setmanes de sessions de treball impartides per professionals. Són Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Andrea Ros, Joan Solé i Júlia Truyol.

 

joan amargos

JOAN AMARGÓS va formar part del repartiment de La Ratonera al Teatre Apolo i del Somni d’una nit d’estiu que Joan Ollé va dirigir al Teatre Nacional. Recentment també ha format part de la TVmovie El cafè de la marina dirigida per Sílvia Munt a TV3.

 

 

 

 

quim-avila

Actualment al Teatre Almería amb Fusells i a La Riera de TV3, QUIM ÀVILA es va donar a conèixer la temporada passada amb el colpidor monòleg Ricard de 3r a la Sala Beckett, amb el que està nominat en la categoria de revelació als premis de la crítica.

 

 

 

 

claudia_benito

CLÀUDIA BENITO ja va actuar la temporada passada al Teatre Lliure com a protagonista, juntament amb Anna Azcona i Manel Sans, de Cleòpatra, escrita i dirigida per Iván Morales. El 2013 va debutar amb Com dir-ho?, una de les obres mestres de Josep Maria Benet i Jornet compartint escenari amb Jordi Boixaderas.

 

 

 

raquel-ferri

RAQUEL FERRI va entusiasmar el públic a principis d’aquesta temporada posant-se a la pell de Joana d’Arc al Teatre Eòlia, en un muntatge de Pablo Ley.

 

 

 

 

 

lloveras

EDUARDO LLOVERAS ha format part del repartiment del Rei Lear del Teatre Lliure dirigit per Lluís Pasqual, però ha treballat sobretot en televisió: Sin Identidad, La Riera, Los Nuestros, Amar es para siempre

 

 

 

 

andrea-ros

ANDREA ROS ha actuat ja en tres muntatges del Teatre Lliure: L’Onada, Un enemic del poble i el Rei Lear. A més ha participat en sèries com Mar de plástico, El internado o Águila Roja. Actualment també està actuant a l’obra Volem anar al Tibidabo de Cristina Clemente, que porten en pisos i espais no convencionals.

 

 

 

joan_sole JOAN SOLÉ ha fet des d’imitador de l’Eugenio a un dels nens d’Aquellos días azules de Marc Artigau. També ha participat a El llarg dinar de Nadal de La Ruta 40 i La selecció, d’Albert Arribas.

 

 

 

 

 

truyol

JÚLIA TRUYOL forma part de la companyia La Calòrica, amb qui ha actuat en muntatges com Sobre el fenomen de les feines de merda, Bluf o La nau dels bojos. També va formar part del repartiment de l’obra Traduccions/Translations que Ferran Utzet va dirigir a la Biblioteca de Catalunya.

 

 

 

 

L’equip s’ha seleccionat d’entre un grup de 30 actors i actrius, que ja havien passat una selecció prèvia entre gairebé 400 sol·licituds rebudes i després d’haver superat tres setmanes de sessions de treballs i una audició final.

Del 8 al 27 de febrer, els 30 primers seleccionats van treballar diverses disciplines: treball corporal amb Joan Font, dansa amb Montse Colomé, cant amb Xavier Mestres, interpretació amb Josep Maria Mestres, Xicu Masó i Txiki Berraondo, i lectura amb Míriam Iscla, Pau Carrió i David Selvas. Aquests nou professionals i pedagogs han format el jurat encarregat de la tria final juntament amb Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure, i Aurora Rosales, adjunta a la direcció artística del teatre.

La creació de La Kompanyia Lliure respon a la voluntat, explica el Teatre Lliure, de formar una companyia estable de joves en procés de professionalització. La primera companyia es va formar la temporada 2013/14 amb Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pol López, Mima Riera i David Verdaguer. La nova Kompanyia s’estrenarà la temporada vinent i s’hi mantindrà durant tres anys.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!