‘Tata Mala’, la teràpia col·lectiva que uneix els Falcons de Barcelona amb Los Corderos i Sonia Gómez

Redacció

Enric Montefusco, excantant dels barcelonins Standstill, s’estrena com a dramaturg al Festival Grec amb un espectacle gens convencional, Tata Mala. Una peça que ha comptat amb la complicitat de la coreògrafa Sònia Gòmez, loscorderos sc i els Falcons de Barcelona i que pretén unir la cultura popular i el teatre postdramàtic en un ritual de teatre musical cru però ple d’humor.

TEATRE_BARCELONA-tata_mala-REVISTA_1

Enric Montefusco té una extensa trajectòria musical, però sempre ha estat lligat amb les arts escèniques. “Havia treballat amb Roger Bernat i Sonia Gómez, a més de dirigir alguns espectacles de format reduït en bars musicals, però aquest és el meu primer espectacle de creació –explica–. He volgut unir diversos llenguatges: música, text i cultura popular perquè, per a mi, és fonamental trobar el nexe d’unió amb aquestes expressions populars i que l’espectacle arribi a tothom”. Montefusco assegura que els Falcons de Barcelona “han estat un gran descobriment” perquè “tenen molt potencial escènic”.

Tata Mala converteix el text de la dramaturga Diana Bandini en un ritual col·lectiu original i catàrtic, “un exercici purificador per superar les ferides d’infantesa de l’autora”, explica Montefusco. La peça esdevé una història familiar emotiva i crua, però alhora carregada d’humor que explora la relació entre la intimitat familiar i el seu entorn polític i social. En la posada en escena, sense artificis ni escenografia, pren especial protagonisme una música de vocació popular composada pel mateix Montefusco, que integrarà una part del seu proper disc.

La història narra els episodis més significatius de la infància de la protagonista, per finalment saltar a un present on les circumstàncies s’han invertit i li permeten replantejar-se la seva relació amb el passat, la família i el món. Una narració plena de sinceritat i preguntes difícils “basat en la relació entre el bé i el mal, les ferides que genera genera i el repte de superar-les”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!