Schönberg i Shakespeare se’n van de cabaret

Redacció

El Teatre Akadèmia i El Maldà programen durant aquestes festes dos espectacles musicals que acosten els clàssics al món irreverent i irònic del cabaret.

TEATRE_BARCELONA-shaking_shakespeare_0

Al Maldà, Moisès Maicas dirigeix Shaking Shakespeare, un espectacle basat en composicions inspirades en les obres i textos de William Shakespeare, des de l’època elisabetiana fins als nostres dies. Una nova perspectiva dels textos de l’autor que integra gèneres musicals molt diferents de la mà del tenor Josep Fadó, el quartet barbershop The Hanfris, el trio femení The Sing Song Sisters, el pianista Paul Perera i l’actor Bernat Cot, que exerceix de mestre de cerimònies.

Maicas explica que tot va començar quan el tenor li va manifestar “el desig de cantar àries de Shakespeare a cau d’orella, explorar en un territori més íntim i proper a l’espectador a qui canta als auditoris i teatres d’òpera peces com Giulietta son io (Giulietta e Romeo, de Riccardo Zandonai), Ah la paterna mano (Macbeth, de Giuseppe Verdi) o Dio mi potevi scagliar (Otello, de Giuseppe Verdi)”. Però com que els textos de Shakespeare no només han inspirat òperes, sinó que d’obres com Hamlet, Romeu i Julieta o El somni d’una nit d’estiu se n’han fet adaptacions musicals molt diverses que van del madrigal renaixentista al musical de Broadway, el director ho ha convertit en un cabaret irònic i irreverent que vol apropar-se al públic des de la provocació.

Al Teatre Akadèmia, Els clàssics van al cabaret amb la veu d’Uma Ysamat i el piano de Josep Colom. Els dos intèrprets transporten diferents compositors (Arnold Schönberg, Erik Satie, Claude Debussy, Igor Stravinsky, Maurice Ravel i Paul Hindemith) a un cabaret del més pur estil berlinès, amb la voluntat de divertir i provocar al públic. Dirigit per Andrea Segura, l’espectacle s’inspira en les cançons que Schönberg, un compositor que tot i que ha passat a la història amb músiques d’enorme transcendència “va manifestar sense complexes el seu aspecte frívol i sarcàstic amb lletres canalles, subversives i picants”. Un fet que va portar els dos intèrprets a buscar obres d’altres compositors alemanys, francesos i russos del mateix període amb el mateix esperit en el món del cabaret, el music-hall o el circ.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!