DANSA

‘Silent Legacy’, dues visions de la dansa per qüestionar les normes

Redacció

La coreògrafa francesa Maud Le Pladec presenta al Mercat de les Flors de Barcelona Silent Legacy, un duo singular entre la nena Adeline Kerry Cruz i la ballarina Audrey Merilus que explora la sociologia del gènere, el patrimoni i la cultura de la dansa mitjançant el moviment. L’espectacle, estrenat a la darrera edició del Festival d’Avinyó, farà només 2 úniques funcions a la ciutat: el 16 i el 17 de març.

Adeline Kerry Cruz durant la representació

Silent Legacy es compon de dos solos que s’interconnecten: un interpretat per Adeline, una nena de 8 anys prodigi del Krump (estil de dansa sorgit als guetos de Los Ángeles per alliberar la frustració i la ràbia d’una forma no violenta), i un altre en el que participa l’Audrey, una ballarina de dansa contemporània. A través dels moviments, cadascuna d’elles evoca l’herència cultural i personal que les defineix. Adeline representa la força, la rebel·lia, la visceralitat, la vitalitat o l’espontaneïtat, mentre que Audrey és tot el contrari, és fluïdesa, precisió, control, estructura, tradició o elegància, com la dansa clàssica. Un contrast de visions genera connexions profundes entre les intèrprets. L’espectacle imagina la dansa com una eina per deconstruir normes i qüestiona temes com l’amistat femenia, la sororitat, la identitat i el paper de la dona.

Silent Legacy és la història d’aquestes dues trajectòries i les imaginacions i les connexions invisibles que les uneixen; la revelació d’identitats úniques. Una peça que convida el públic a reflexionar sobre la transmissió cultural o la importància de la memòria en la construcció de la identitat, però també sobre l’herència que rebem de les generacions anteriors i la responsabilitat que tenim de transmetre-la a les futures.

Le Pladec, una coreògrafa olímpica

Maud Le Pladec es consolida amb Silent Legacy com una de les coreògrafes més innovadores de l’actualitat. Formada a Montpeller, ha treballat amb grans coreògrafs com Georges Appaix, Mathilde Monnier, Herman Diephuis, Mette Ingvartsen o Boris Charmatz, entre altres. A partir de 2010 ha creat nombroses peces, per les quals ha rebut diverses distincions, ha col·laborat en òperes i ha estat directora del Centre Coreogràfic Nacional d’Orleans. A finals de gener de 2024, Maud Le Pladec va ser nomenada directora del Centre Coreogràfic Nacional Ballet de Lorraine i serà la responsable de la dansa i la coreografia de les quatre cerimònies dels Jocs Olímpics de París 2024.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!