La Sala Beckett diu adéu a Gràcia amb un cicle de lectures

Redacció

Aquesta temporada és l’última en què la Sala Beckett té la seu al barri de Gràcia. Per aquest motiu, i abans de fer el trasllat al nou edifici de Poblenou, s’ha organitzat un comiat al que ha estat el seu espai durant més de 25 anys amb la revisió, en forma de lectura, d’algunes de les obres més emblemàtiques de la història del teatre.

TEATRE_BARCELONA-cicle_lectures_beckett-REVISTA_1

El cicle La Sala Beckett està de mudances, que s’inicia el 29 de febrer i finalitza el 20 d’abril, inclou 28 lectures dramatitzades d’obres emblemàtiques de la història de la sala, que llegiran els mateixos actors i actrius que les van estrenar. Entre d’altres, s’hi podran veure Liberación, la que fou la primera col·laboració entre Lluïsa Cunillé i Xavier Albertí; La màquina d’aigua de David Mamet dirigida per Àlex Rigola; Plou a Barcelona de Pau Miró, dirigida pel director de la sala, Toni Casares; o l’exitós El Principi d’Arquímedes, de Josep Maria Miró.

Un cop finalitzat, la programació a Gràcia continuarà amb una pinzellada de teatre europeu a través del programa Fabulamundi, un projecte de cooperació entre teatres, festivals i organitzacions de cinc països europeus (Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Romania) que té com a objectius promocionar la dramatúrgia europea i recolzar el treball dels autors de teatre contemporani i impulsar l’intercanvi. En aquesta nova edició, que tindrà lloc l’última setmana d’abril, l’autora convidada és l’alemanya Sasha Marianna Salzmann.

I per tancar el comiat, al maig prendrà el protagonisme el teatre més jove. En la seva quarta edició, el laboratori de teatre jove Els Malnascuts presentaran l’espectacle sorgit en el seu procés de creació anual: Captius de Jordi Manau i Laura Cabello. Els organitzadors del laboratori estrenaran per primer cop un espectacle propi: LIKE SI LLORAS (o tant de bo els meus somnis es fessin realitat) de Xavi Gamito, Elena Martín i Anna Serrano. I el grup de teatre jove de la Volksbühne de Berlín P14 tornarà a la Beckett per presentar l’espectacle Lena & Leonce –Wie der Cosmos das Chaos suchte und nicht fand.

A més, també s’hi podrà veure un darrer experiment dins el projecte de creació artística en centres d’ensenyament de secundària En Residència, que des del 2009 desenvolupen l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Enguany serà la quarta edició en què la Sala Beckett hi participa, proposant els artistes i fent de mediador amb l’institut de secundària corresponent. Aquesta temporada és el torn del tàndem artístic format per Gerard Guix i Montse Rodríguez, creadors de l’espectacle Ricard de 3r, que estaran en residència a l’Institut Moisès Broggi.

☞ Llegeix-ne més a LA BECKETT: PASSAT, PRESENT I FUTUR, amb fotografies de l’inici d’obres de la nova seu.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!