Roser Batalla guardonada amb el Premi Memorial Margarida Xirgu

Rubén Garcia

L’actriu Roser Batalla ha estat guardonada amb el Premi Margarida Xirgu per la seva interpretació a L’empaperat groc, un muntatge dirigit per Xavier Quero i Frank Capdet que ha fet temporada a la Sala Versus Glòries.

El premi Memorial Margarida Xirgu és el guardó de teatre atorgat per espectadors més longeu de tot l’Estat. Cada any, el premi reconeix la interpretació d’una actriu que ha pujat als escenaris barcelonins i se li entrega un anell commemoratiu. A més, es crea una placa honorífica a la plaça Margarida Xirgu. El certamen va néixer l’any 1973 per iniciativa de la penya teatral Carlos Lemos i el 2014  l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) en va prendre el relleu. Durant aquest temps s’han premiat noms com Núria Espert, Rosa Maria Sardà, Anna Lizaran, Carme Elias, Àngels Gonyalons, Emma Vilarasau, Vicky Peña, Mercè Arànega, Laura Conejero, Clara Segura o Mercè Sampietro, entre altres.

La trajectòria de Roser Batalla en 5 imatges

Roser Batalla és actriu, directora i traductora amb una sòlida trajectòria. Entre el seus treball destaquen muntatges teatrals com:

Mar i Cel de Dagoll Dagom al Teatre Victòria

El Mètode Grönholm al Teatre Poliorama

El despertar de la Primavera al Teatre Victòria

L’omissió de la família Coleman al Teatre Romea

L’empaperat groc a la Sala Versus Glòries

Fora dels escenaris se l’ha pogut veure en diferents sèries televisives com El cor de la ciutat, Majoria absoluta, Psicoexpress o Estació d’enllaç. Batalla també ha treballat com a actriu de doblatge en desenes de pel·lícules.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!