Rimini Protokoll reflexiona sobre la vida a la ciutat a ‘Urban Nature’

Redacció

La companyia teatral alemanya Rimini Protokoll presenta fins al 19 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB): Urban nature, una experiència a mig camí entre el teatre, l’audiovisual i una exposició immersiva on l’espectador es converteix en un protagonista d’una “pel·lícula transitable”.

L’espectacle, inclòs dins del Festival Grec, explora les formes diferents formes de conviure en una ciutat multicultural com Barcelona i invita al públic a posar-se a la pell de set persones anònimes, elegides a través d’un càsting obert, que ens mostraran les seves vides. Set històries que representen diferents models econòmics: un catedràtic d’història econòmica i ambiental, un empresari de les economies vinculades a la tecnologia i les ciutats, una noia que va viure al carrer, una nena de barri de Raval barceloní, una treballadora de l’economia submergida, un guarda de presons i una assessora financera. Urban nature ens proposa submergir-nos en les seves vides, empatitzar amb  les seves històries, la seva forma de coexistir i relacionar-se, a través de diferents escenografies urbanes que els barcelonins identificaran fàcilment.

Urban nature, a més, proposa una reflexió sobre qüestions com la gestió de recursos naturals com l’aigua, el dret a l’habitatge digne, l’expansió de noves economies i models de treball, les desigualtats entre els veïns o la mirada de les generacions més joves sobre el futur de les ciutats. En definitiva, un retrat que ens mostra com les accions individuals afecten la vida dels individus d’una ciutat.

El públic esdevé l’actor

La peça treballa per trencar la distància entre escenaris i espectadors i donar més protagonisme als públics: “Hem convertit l’espai expositiu en un fet teatral en què els actors som nosaltres“, ha explicat Jordi Costa, cap d’exposicions del CCCB.

El recorregut transita per set espais en què hi ha una projecció audiovisual, elements escenogràfics i un desplegament sonor indispensable per reforçar l’experiència immersiva. El públic entra cada vuit minuts en grups d’11 persones, una de les quals es transforma en una mena de director del joc, ja que se li confia una tauleta on rebrà indicacions, que transmetrà als seus companys d’experiència.

Més informació, imatges i venda d’entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!