Més dies i espectacles al Festival Píndoles de microteatre

Redacció

El Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre arriba a la tercera edició avalat per l’èxit de públic de l’any passat (localitats exhaurides el segon dia, a 20 d’exhaurir el primer, i 940 entrades venudes en total). Per això aquest any el festival creix i augmenta els dies de programació, de dos a tres. La cita d’aquesta edició és el 9, 10 i 11 de juny.

Un any més, l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, situat al Districte de Gràcia de Barcelona, és la seu del festival. És una antiga mansió modernista i neomoresca catalogada com a Patrimoni Cultural Europeu, que proporciona espais tan singulars com un bosc, una bugaderia, un dormitori amb lliteres o una antiga capella.

18 PROPOSTES PROGRAMADES AMB MOLTES NOVETATS

El Píndoles augmenta en dies i també en programació, passant de presentar 12 microobres a 18. El Festival continua sent fidel a l’estrena de peces inèdites: aquest any se n’han seleccionat 11 d’entre 220 propostes rebudes. Un any més, la valoració l’ha feta una comissió formada per Marc Rosich (director, entre d’altres projectes, d’A tots els que heu vingut, estrenada al TNC), Roger Ribó (autor i director de la companyia Espai en construcció i de l’obra teatral Et vindré a tapar) i Jacobo Julio (director del festival Cabanyal Íntim de València).

Per altra banda, la microobra Hey soul sister, de Mar Solà, s’ha escollit a través del projecte Aposta, que organitza l’ACET, que té per objectiu de facilitar als seus alumnes i graduats de les escoles de l’associació de portar a escena els seus primers projectes artístics i adquirir experiència professional en diferents festivals, entre ells el Píndoles.

La gran novetat d’enguany és la presència de propostes d’altres llenguatges i formats. Concretament en aquesta edició s’han seleccionat 6 peces que no són de text, amb llenguatges que van des de la dansa fins als titelles per a adults o teatre d’objectes.

El que no canvia és la dinàmica del festival: cada dia es podran veure 6 microobres diferents de 15 minuts de durada. Cada una es repetirà quatre vegades, d’aquesta manera el públic tindrà l’oportunitat de veure-les totes. Per tant, l’aforament total del festival supera les 1.400 localitats. El diumenge 18 de juny serà el torn del públic familiar. En col·laboració amb els Lluïsos de Gràcia s’organitzarà un circuït teatralitzat amb microcontes per diferents espais de la seva seu, seguint els trets característics del festival.

NOUS PREMIS I MÉS PARTICIPACIÓ DEL PÚBLIC

Un any més, totes les obres programades al festival participen en un concurs. S’escolliran 4 obres, que es reestrenaran, en forma d’espectacle tancat, en quatre de les sales més influents del teatre independent barceloní: El Maldà, la Nau Ivanow, Sala Flyhard i el Teatre Tantarantana. Aquestes sales n’escolliran 3, la quarta per primera vegada sortirà dels vots del públic. Aquest premi és el tret de sortida a la #GiraPíndoles, que aquest any ha voltat per més de 20 municipis de dins i fora de Catalunya.

En aquesta edició el festival incorpora un nou premi: una residència artística valorada en 900€ a Cal Gras, a Avinyó (Bages). L’espai de residència per artistes escollirà la companyia que mostri més projecció i li oferirà una estada d’una setmana perquè pugui treballar en un nou projecte

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!