‘Pelipolaca & Les Desvestides’ i ‘Hermanos Picohueso’, guanyadores de la 5a edició de DespertaLab

Rubén Garcia

La beca DespertaLab, que impulsen cada any la Nau Ivanow i la Sala Àtrium per recolzar a joves companyies, ha premiat les companyies Pelipolaca & Les Desvestides i Hermanos Picohueso. Totes dues companyies rebràn un import de 8.000 euros i s’exhibiran entre l’abril i el juny del 2019 a la Sala Àtrium.

Una de les premiades és la companyia Pelipolaca & Les Desvestides per Unheimlich, un projecte que vol revisar el nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus d’art. L’obra està dirigida per Irene Vicente Salas i interpretada per les actrius Belén Bouso, Núria Corominas, Rut Girona i Gal·la Sabaté.

L’altre companyia premiada per l’obra La Grip A, l’Ebola i el senyor de sota el meu llit és Hermanos Picohueso. L’obra és una radiografia de les pors mundials que han esdevingut els últims 30 anys. El projecte està integrat per “Lluki” Portas, Diego Ingold, Gal·la Peire i Jaume Miralles.

Amb aquesta Beca conjunta entre la Nau Ivanow i la Sala Àtrium es vol posar a l’abast de les joves companyies l’espai i les condicions adients per així contribuir a l’entrada en les xarxes professionals d’exhibició artística. L’objectiu és oferir una oportunitat d’accés al mercat teatral, per això s’adreça a companyies que volen fer el pas cap a la professionalització.

A més de donar els recursos econòmics i les eines necessàries per a la creació d’una obra –des de la producció fins a la difusió–, ofereix una experiència formativa que doni a les companyies les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals. Es tracta, doncs, de potenciar el treball més enllà de la creació concreta d’una obra.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Raimon Molins (Director de Sala Atrium), Aida Pallarès(Periodista cultural), Lali Álvarez (Directora i integrant de la cia. Hui Basa, companyia resident a la Nau Ivanow), Jordi Iglesias (Director de la web TeatreBarcelona.com) i David Marin (Director de la Nau Ivanow).

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!