Tot el que necessites per anar al teatre

TNC + Lliure: 48 espectacles, 4 autores, 4 directores. On són les dones?

11 febrer 2016
b

Les professionals de les arts escèniques i audiovisuals reivindiquen la paritat en el sector cultural a través d’un manifest impulsat per la Plataforma per la Igualtat en les Arts Escèniques i Visuals de Catalunya.

L’entitat, formada el passat mes de maig, pren com a model la reivindicació engegada per l’Associación Clásicas y Modernas (C y M) i el moviment francès HF (Hommes et Femmes per la igualtat a les arts escèniques) que ha impulsat les anomenades Temporades d’Igualtat en un centenar d’espais escènics de França. Al País Valencià, Madrid, Andalusia i Aragó també s’han format plataformes similars.

Les impulsores del manifest entenen que “la minsa representació de dones en els àmbits professionals i de decisió de les arts escèniques i el sector audiovisual ha estat constatada per investigacions recents que detallen la permanent bretxa laboral de gènere persistent en un ample espectre de professions, a més de la cadena de desigualtats que deixen sense sortida les produccions de les creadores i la seva incorporació nominativa en les programacions i, per tant, en el relat de les arts contemporànies”. Per això volen posar en marxa de manera immediata una iniciativa destinada a reclamar l’aplicació de la Llei Orgànica per a la Igualtat efectiva de Dones i Homes de març del 2007, que estableix el conjunt de mesures transversals que cal desenvolupar en matèria de cultura.

Entre les signants hi ha directores com Carme Portaceli i Sílvia Munt, la coreògrafa Sol Picó i actrius com Míriam Iscla, Lluïsa Castell, Victòria Pagès, Vicky Peña o Anna Alcarcón.

xifres_dones

* Xifres de la Plataforma per la Igualtat en les Arts Escèniques i Visuals de Catalunya

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari