Pablo Messiez dirigeix el nou espectacle de La Kompanyia Lliure

Redacció

La temporada passada, el director i dramaturg argentí Pablo Messiez va impartir un taller a La Kompanyia del Teatre Lliure. De l’experiència, reelaborada i escrita, ara en sorgeix El temps que estiguem junts, un espectacle sobre la convivència entre les persones que retrata, en certa manera, molts dels malestars de les noves generacions. Durant la roda de premsa, el director de l’espai, Lluís Pasqual, ha explicat que van buscar per l’ocasió “una figura que servís com a director i pedagog al mateix temps i que fos capaç de treballar amb un grup de gent molt diversa”.

La Kompanyia porta més d’un any treballant en equip i han presentat diversos espectacles com Nit de Reis o In memoriam. Aquest, però, és el primer espectacle de creació de la companyia. Segons Quim Àvila, un dels seus membres, el seu repte és “aprendre a adaptar-nos a cada nou director amb qui treballem i que no sigui al revés”.

Messiez, que ha ideat el muntatge expressament per a aquest grup de joves intèrprets, ha expressat la seva satisfacció davant del resultat: “Tot va començar amb dues idees: una realista i una no realista. Hi ha una parella que canvia de pis. D’altra banda, tenim un conjunt de persones que s’ajunten per fer coses estranyes i intentar sentir-se millor”.

En diversos moments, han volgut aclarir que ens trobem davant d’un argument difícil d’explicar perquè no es tracta d’una proposta que “s’entengui fàcilment”. En realitat, Messiez treballa amb uns altres objectius. “El que m’interessa provocar amb el meu teatre és una experiència similar a la d’anar a un concert on l’espectador sent moltes coses i, al mateix temps, assumeix que el més important no és entendre’l sinó sentir-ho”, ha dit.

També ha explicat que el text s’ha anat creant a partir d’unes trobades amb la companyia i que, en aquest sentit, l’ha ajudat molt “la seva fe cega en el meu treball quan, molt al principi, no sabia, exactament, cap a on anàvem”. Els membres de la companyia han volgut destacar la calma i tranquil·litat amb la qual han pogut treballar durant tot el procés de creació. En concret l’actriu Clàudia Benito ha declarat, entre riures: “Aquesta vegada no m’he despertat al mig de la nit recitant el text i això és molt significatiu del bon clima en el qual hem treballat”.

“Són una companyia sòlida i variopinta. Junts hem aconseguit indagar els temors i incerteses comuns sense cap por”, ha afegit Messiez.

La Kompanyia Lliure està formada pels intèrprets Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Andrea Ros, Joan Solé i Júlia Truyol.

El temps que estiguem junts es representarà a l’Espai Lliure del Teatre Lliure de Montjuïc del 16 de febrer a l’11 de març.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El teatre que es llegeix

El teatre que es llegeix

Segur que alguna vegada has tingut llargs minuts de patiment en veure que fas tard al teatre. Sortir tard de la feina per un imprevist, el bus que sempre passa […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!