SELECCIÓ D'ESPECTACLES

Òpera per explorar les emocions

La temporada operística 2024 ve carregada de grans clàssics immortals i obres contemporànies que desafien les convencions

Redacció

L’any 2024 be carregat de grans títols. Al gener, Calixto Bieito tornarà al Gran Teatre del Liceu amb Carmen de Georges Bizet. Una producció contemporània que redefineix Carmen com una figura lliure i temptadora, interpretada per Clémentine Margaine. La trama, basada en la novel·la de Prosper Mérimée, explora els malentesos amorosos i la lluita de la protagonista per la independència. Charles Castronovo dona vida al turmentat Don José, mentre que Adriana González encarna Micaela, la contrapart de Carmen. Tres mesos més tard, a l’abril, Bieito repetirà dirigint Orgia d’Héctor Parra que, basant-se en versos de Pasolini, denuncia una societat intolerant i cruel a través d’una història d’amor protagonitzada per un noi homosexual.

La Fundació Òpera Catalunya commemorarà el centenari de la mort de Giacomo Puccini amb dues obres: Manon Lescaut, que passarà per nou ciutats entre febrer i març; i Turandot, l’òpera pòstuma de Puccini i la seva gran obra mestra que es podrà veure a onze ciutats diferents i pararà l’11 de maig a Barcelona, al Palau de la Música. 

Aquesta segona part de la temporada inclourà peces que posaran en relleu dos grans referents internacionals de la direcció: d’una banda al febrer, al britànic Graham Vick amb Un ballo in maschera de Verdi, amb aquesta producció que va fer abans de morir el 2021 i que fusiona intrigues polítiques i passions amoroses amb una escenografia impactant; i, de l’altra al març, l’estatunidenc Robert Wilson amb El Messies de Händel, en una versió escènica, basada en l’arranjament alemany de Mozart, que explora temes de fe, curació i resurrecció. 

Al maig arribarà La Cenerentola, inspirada en el conte de fades de La Ventafocs. Amb direcció de la italiana Emma Dante, el Liceu proposa aquest drama giocoso a través de la comèdia i la música enèrgica de Rossini. La temporada culminarà amb Adriana Lecouvreur de Francesco Cilèa, un drama romàntic que transporta el públic al segle XVIII. Sonya Yoncheva i Jonas Kaufmann encapçalen l’elenc en una història d’amor, gelosia i misteri inspirada en la vida real d’aquesta històrica actriu francesa. 

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!