Núria Espert rep el Premi Nacional de Cultura

Redacció

Núria Espert ha rebut aquest dimecres 17 de juny el Premi Nacional de Cultura en un acte al Teatre Romea de Barcelona. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha volgut fer palès així el “reconeixement a una dilatada i consolidada trajectòria internacional com actriu, directora teatral i empresària”. L’actriu, que ha donat vida als personatges femenins més característics de la dramatúrgia clàssica com Fedra, Medea o Lucrècia, acumula més de 70 muntatges a l’esquena i continua en actiu als seus 80 anys. El seu darrer muntatge, El rei Lear, ha estat un dels èxits de la temporada del Teatre Lliure i tornarà el desembre vinent. Anteriorment Espert ja ha rebut la Creu de Sant Jordi (1983) i el Premi Nacional de Teatre (1984).

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura, dotats amb 150.000 euros (15.000 per premi), estava integrat pels membres del CoNCA: Carles Duarte, Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola. Els altres premiats són Josep Maria Cadena, Guillermina Coll, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Fundació Privada Espai Guinovart, Francesc Parcerisas, Xavier Pla, “Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries”, Amèlia Riera i Jaime Rosales.

TEATRE_BARCELONA-rei_lear-nuria_espert-REVISTA1

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!