Noves direccions per als icònics teatres Raval i Gaudí

Redacció

El panorama teatral de Barcelona anuncia canvis aquesta temporada a ja anunciat retorn de la sala Muntaner s’hi suma la reorientació de dos espais icònics: el Teatre del Raval i el Teatre Gaudí. Amb una història arrelada en la creació i exhibició d’obres de teatre, ambdós teatres viuran una nova etapa sota noves direccions i enfocaments, marcant un punt d’inflexió en la seva trajectòria.

Pep Tosar agafa el timó del Teatre del Raval

El Teatre del Raval, després de 17 anys d’activitat, tanca temporalment les portes a causa de la manca de finançament públic, segons ha confirmat la fins ara directora Empar López. La sala, que havia estat un punt de referència per a la producció independent i la recuperació de clàssics, passarà a mans de l’actor i director mallorquí Pep Tosar, juntament amb Evelyn Arévalo. Tosar, que ja va dirigir el Maldà, ha avançat que el nou projecte inclourà una reforma integral de l’espai per adaptar-lo a les necessitats tècniques modernes i acollir espectacles que es desmarquin de la lògica estrictament comercial.

Pep Tosar

“Aquesta ciutat té molt pocs espais de format mitjà que permetin la viabilitat econòmica de les produccions”, destaca Tosar: “El nostre objectiu és crear un teatre d’idees i culte, sense por a aquests conceptes”. L’equip ja treballa en propostes biogràfiques sobre figures com Federico García Lorca, Fernando Pessoa i Miguel Hernández, i en col·laboracions amb altres companyies que comparteixin aquesta visió artística. Malgrat els obstacles burocràtics pendents, esperen tenir el projecte en marxa tan aviat com l’Ajuntament de Barcelona aprovi les obres.

El Gaudí empren nova etapa amb la productora Buganvilia

D’altra banda, el Teatre Gaudí inicia una nova etapa amb el relleu de la gestió per part de la productora Buganvilia. Després de 16 anys liderant el projecte, el dramaturg Ever Blanchet i l’actriu Maria Clausó fan un pas al costat per motius personals, deixant la gestió en mans de Gemma Deusedas, Anna Carreño i Màrius Hernández. La productora, amb una llarga experiència en producció i pedagogia teatral, ha assumit amb entusiasme el repte de continuar fidelitzant el públic del Gaudí, tot i ampliant-lo amb propostes per a adolescents i familiars.

Ever Blanchet i Maria Clausó

“Volem emocionar i fer reflexionar el públic, treballant en eixos que anirem consolidant amb el temps”, ha afirmat Hernández, que ha anunciat una programació que inclourà espectacles de teatre i dansa. La nova temporada començarà el 3 d’octubre amb l’obra Anna, de Marc Torrecillas, i seguirà amb reposició d’èxits com Els dies mentits de Marta Aran o El Tigre de Ramon Madaula i l’estrena del musical Lizzie. Tota la informació de la seva nova temporada aquí.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un matrimoni de Boston’ torna als escenaris

‘Un matrimoni de Boston’ torna als escenaris

Després d’un quart de segle des de la seva estrena original i gairebé vint anys després de la primera versió catalana, l’obra Un matrimoni de Boston de David Mamet torna […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!