‘No apostis pels anglesos’, l’última travessa de tres amics en crisi

Redacció

L’espai Off de La Villarroel segueix oferint espai a noves produccions i presenta No apostis pels anglesos, un text del serbi Vladimir Djurdjevic protagonitzat per David Olivares, Oscar Garcia i Jose Pérez-Ocaña.

TEATRE_BARCELONA-No_apostis_pels_anglesos-REVISTA_1

No apostis pels anglesos és una comèdia del dramaturg serbi Vladimir Djurdjevic que es presenta per primer cop, després de l’estrena ara fa vuit anys a Belgrad, fora del país. Traduïda per Laura Piqué, està dirigida pel també serbi Dusan Tomin, director establert a Catalunya des del 1998, quan va arribar per especialitzar-se en teatre gestual a l’Institut del Teatre. Tomin s’ha mostrat especialment satisfet de poder presentar a Barcelona un text d’un autor dels Balcans que no faci referència a la guerra i la confiança que hi ha dipositat La Villarroel.

A l’obra, tres amics en la trentena es troben d’amagat un dia entre setmana per compartir la seva passió inconfessable per les apostes a la lliga anglesa. El joc, de fet, és l’eix vertebrador de la seva amistat. Però aquesta és l’última jornada la lliga i cadascun ha fet la seva última aposta, cadascun una de diferent i amb la necessitat d’aconseguir els diners per pagar els seus deutes i les seves pròpies mentides. I és que són tres amics, sí, però sobretot tres ludòpates socials en crisi, uns perdedors que veuen en aquests 90 minuts de joc la seva última oportunitat. Així, a mesura que el resultat va canviant al llarg dels 90 minuts del partit, apareix l’autèntica personalitat de cadascun dels personatges –”increïblement còmics, però inevitablement tràgics”– els seus conflictes, tensions i les parts més fosques.

En aquest context, doncs, el joc i el futbol són l’excusa per parlar de les contradiccions humanes i l’amistat. “Els personatges d’aquesta obra són extremadament realistes –explica Tomin– tots els espectadors s’identifiquen amb en Pau, en Bola o en Piti, per això sentirem una alegria amarga en tot moment i un bon riure amb gotes de pena quan veiem el resultat del marcador i la repercussió que té en la relació dels tres amics”.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!