‘Mistela Candela Sarsuela’, un musical que reinventa Serafí Pitarra al Maldà

Redacció

La companyia Epidèmia Teatre presenta al Maldà amb un nou projecte: Mistela Candela Sarsuela, una comèdia musical a partit de textos de Serafí Pitarra i Eduard Vidal i Valenciano amb dramatúrgia de Sílvia Navarro, direcció de Gemma Sangerman i direcció musical de Joel Riu.

La jove companyia reinventa aquests dos autors referents del teatre català en una proposta musical basada en les partitures originals de tres espectacles: Si us plau per força (1866) i El punt de les dones (1864) de Serafí Pitarra i La Gran Sastressa de Midalvent (1870) de Vidal i Valenciano. “A l’espectacle hi ha dues músiques: la música que ha arranjat el Joel Riu de les partitures d’aquestes tres obres; i la música de la paraula, que la donen aquests versos escrits sobretot en octatsíl·labs. Hem hagut de tallar, enganxar, escriure versos i fusionar personatges“, explica la directora de l’espectacle Gemma Sangerman: “Hem agafat el gènere de la sarsuela per sacsejar-lo, reinterpretar-lo i donar-li color, un aire atemporal. Una de les nostres dèries ha estat empoderar les dones, ja que eren textos molt masclistes“.

La sarsuela, musicalment parlant, sol ser bastant monocromàtica i manté un mateix tipus de color musical. Nosaltres li hem donat un punt de brillant, de llum i de color“, comenta Joel Riu, director musical de l’espectacle: “A partir de les melodies, vaig tenir tota la llibertat d’embolicar-les i posar-hi diferents estils musicals, des de radiofòrmula a música dels 80, però sempre guardant l’essència de sarsuela“.

La companyia Epidèmia Teatre ja va fer temporada a El Maldà amb l’adaptació del musical 9to5 i són responsables d’èxits com Bred & Breakfast, un musical amb cançons d’Els Amics de les Arts representat al Teatre Gaudí. Ara tornen amb Mistela Candela Sarsuela, actualitzant sarsueles clàssiques catalanes amb l’objectiu de divertir i entretenir el públic de la mà dels i les intèrprets Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Lluís Oliver i Joan Sáez.

L’espectacle s’estrena el 7 d’abril i es podrà veure fins al 9 de maig de 2021. Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!