Mercè Aránega: «He complert un somni. Fa 30 anys que volia fer de Shirley Valentine»

Redacció

El Teatre Goya ha acollit la presentació de Shirley Valentine, un monòleg de Willy Russell dirigit per Miquel Gorriz i protagonitzat per Mercè Aránega que inicia funcions el pròxim 13 de setembre.

El director artístic del Goya, Josep Maria Pou, ha obert la roda de premsa recordant que el 24 de setembre farà 10 anys que el teatre va aixecar el teló amb l’obra Els nois d’història, d’Alan Bennett. “Aquell moment va ser una declaració de principis. Hem tingut una programació molt eclèctica que ha aconseguit el que ens vam proposar: programar un tipus d’espectacles que arribin a l’espectre més ampli de públic, i em sembla que ho hem aconseguit”, ha dit Josep Maria Pou.

Seguidament, el director artístic del teatre ha fet una acurada anàlisi de Shirley Valentine. “Una funció que s’ha convertit en un clàssic. Fa 40 anys es va estrenar a Londres i Willy Russell és un dels autors britànics més importants dels últims anys”, ha comentat Pou, que també ha volgut destacar que “el que fa la Shirley a l’escenari sí que és una declaració d’independència”. “Un cant de llibertat i d’alliberament enorme de l’ésser humà”, ha afegit.

Miquel Gorriz, director del muntatge, que torna al Teatre Goya després de dirigir Art de Yasmina Reza durant la temporada passada, ha explicat el procés de treball de l’obra, fent especial esment a l’adaptació del llenguatge i l’acurat treball de vestuari i d’escenografia. Gorriz ha volgut ressaltar la intensitat d’assajos amb Mercè Aránega durant tot l’estiu. “(Shirley Valentine) és una obra optimista que representa un viatge emocional que, de manera molt sàvia, barreja la comèdia, el drama i el dolor personal”, ha explicat Gorriz. Per al director de l’espectacle, aquest és molt actual donat que “crea un personatge molt creïble i molt intel·ligent i, per això, li costa més passar de moda”.

La protagonista d’aquest monòleg còmic, Mercè Aránega, s’ha mostrat molt satisfeta per poder interpretar aquest personatge. “Fa 30 anys vaig veure Shirley Valentine a Buenos Aires i vaig pensar que quan fos gran volia fer la Shirley. Era el meu somni”, ha declarat l’actriu. Aránega ha explicat que el treball actoral ha estat tota una filigrana: “l’obra parla de l’alliberament d’una dona, però l’exemple és extensible a qualsevol persona. Molts de nosaltres ens hem posat traves per no avançar i no ens hem escoltat”, ha declarat l’actriu. Tant Miquel Gorriz com Mercè Aránega han afirmat que Shirley Valentine és “una obra en què rius i també t’emociones”.

Shirley Valentine és una producció de Mola Produccions i Focus que es podrà veure fins al 4 de novembre. L’estrena oficial de l’espectacle serà el 17 de setembre, a les 20.30 h.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!