Tot el que necessites per anar al teatre

L'obra de teatre "Barcelona", a TV3

27 març 2014
b

El 8 de maig de 2013, el TNC estrenava “Barcelona“, un muntatge protagonitzat per Míriam Iscla i Emma Vilarasaui dirigit per Pere Riera. L’obra se situava en els bombardejos que va patir la ciutat el mes de març de 1938, uns bombardejos que van causar més de 2.500 víctimes. Coincidint amb el 76 aniversari d’aquells atacs, aquestdiumenge, 30 de març a les 22.45, TV3 emet l’obra.

L’obra va obtenir tres premis Butaca: el de millor actriu, que va recollir Emma Vilarasau; el de millor il·luminació, per a David Bofarull, i el de millor composició musical, per a Òscar Roig.

L’argument de “Barcelona”

La Núria i l’Elena són dues dones amb comptes pendents; dues amigues separades per l’amor d’un home i el destí d’una pàtria. Dues dones atretes sense remei per l’encís d’una ciutat prodigiosa; una ciutat rosa de foc, blava i vermella. El seu retrobament, la darrera batalla entre totes dues, tindrà lloc en una Barcelona que respira, malgrat tot, les cendres d’una època daurada. Totes dues hauran de posar en solfa allò que les apropa i allò que les separa, amb el ressò d’una guerra estúpida i sagnant com a teló de fons.

Pere Riera, director

La carrera de Pere Riera com a dramaturg (Canet de Mar, 1974) es va enlairar de manera sonada a la Sala Tallers la temporada 2009/2010, amb “Lluny de Nuuk”. L’èxit esclatant d’aquell T6 va situar-lo, de manera gairebé immediata, en boca de crítica i de públic, com una de les veus més prometedores del teatre català. La temporada 2010/2011 va repetir èxit a La Villarroel amb “Desclassificats”, i ara, després de signar la dramatúrgia de “Rei i senyor” (Sala Petita, 2012), entra amb tot mereixement a la Sala Gran del TNC amb “Barcelona”, la seva darrera obra.

(Text: Tv3.cat)

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.