Lluís Pasqual prepara un espectacle sobre la Lleva del Biberó

Redacció

Enguany el Teatre Lliure celebra el seu 40è aniversari i el Festival Temporada Alta, el 25è. Ho celebraran de forma conjunta amb dos espectacles: In memoriam. La quinta del biberó de Lluís Pasqual i Davant la jubilació de Thomas Bernhard, dirigit pel polonès Krystian Lupa.

TEATRE_BARCELONA-pasqual-sunyer-REVISTA_1

In memoriam. La quinta del biberó de Lluís Pasqual, aixecarà el teló de la 25èna edició de Temporada Alta. L’espectacle, una coproducció amb el Centro Dramático que formarà part de la programació del Teatre Lliure de la temporada vinent, neix a partir de testimonis de la Batalla de l’Ebre, combat decisiu de cara a la pèrdua de la guerra civil espanyola per part del govern republicà. L’espectacle, escrit i dirigit per Lluís Pasqual a partir del testimoni d’alguns supervivents, vol fer homenatge a aquesta lleva, coneguda com ‘la del biberó’. Joan Amargós, Quim Àvila, Eduardo Lloveras i Joan Solé, de la Kompanyia del Lliure, a més d’Enric Auquer i Lluís Marquès, en seran els protagonistes.

A Davant la jubilació de Thomas Bernhard, el polonès Krystian Lupa dirigirà Mercè Arànega, Pep Cruz i Marta Angelat. avant la jubilació neix a partir d’un fet real, l’anomenat cas Filbinger. Hans Filbinger, primer ministre de Baden Wurtemberg, un dels setze estats federals d’Alemanya, va dimitir el 1978 quan es va fer públic que havia estat jutge de la marina hitleriana i que havia signat nombroses condemnes a mort. Abans que es conegués el seu passat nazi, havia expulsat Claus Peymann, amic personal de Berhard, com a director d’escena del teatre estatal d’Stuttgart acusant-lo de simpatitzar amb terroristes. La producció també es podrà veure tant en el marc del festival com, més endavant, en la programació de la temporada teatral barcelonina.

 

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!