L’Escola Eòlia es fa gran amb una companyia i un teatre amb programació estable

Redacció

L’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia celebra el 15è aniversari amb un projecte d’envergadura: l’Eòlia I+D. Aquesta iniciativa, que vol reforçar el pont entre l’escola i el món professional, aixopluga quatre projectes: la Companyia Eòlia, que estarà formada per professionals graduats a l’escola; nous espais de creació destinats a allotjar residències, tant de la companyia com d’altres d’artistes d’aquí i de fora; i la programació estable al rebatejat Teatre Eòlia (fins ara Plataforma I+D), a més dels programes de recerca i investigació, que es dedicaran a àmbits com la memòria històrica.

La primera obra que es representarà al Teatre Eòlia a partir de demà és una coproducció de la companyia de l’escola, Digue’m la veritat, del dramaturg Pablo Ley i dirigida per Josep Galindo, que ja es va poder veure en el marc del Festival Grec. Més tard es podrà veure Ragazzo, un homenatge a la memòria d’un activista italià simpatitzant del moviment antiglobalització que va ser assassinat a Gènova el 2001; La sal, una història sobre la guerra dels Balcans 25 anys després; Resposta a cartes impertinents, sobre l’epistolari de Maria Aurèlia Capmany, i la reposició de La maternitat d’Elna. A més, l’escola ha programat dos cicles, Òpera de Prop i MondayMonday, dedicat al teatre musical i on s’hi podran veure concerts de Mone Teruel, Mariona Castillo o Toni Viñals.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!