Tot el que necessites per anar al teatre

L’Escenari Brossa es transformarà en el Centre de les Arts Lliures

25 juny 2021
n

Aquest juliol l’Escenari Brossa tancarà portes el proper 18 juliol per convertir-se en el nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona. El nou equipament, previst per a inaugurar-se el pròxim 16 desembre, unificarà diferents disciplines artístiques: un espai teatral, que albergarà propostes escèniques a la planta baixa; i un espai expositiu, que comptarà amb quatre sales superiors.

Així serà el nou Centre d’Arts Visuals

Aquest nou centre reunificarà l’Espai Brossa i l’Escenari Brossa, tot dos ubicats a l’antiga fàbrica de moneda La Seca, al Born. Estarà gestionat per la Fundació Joan Brossa a través d’un patronat format per l’Ajuntament de Barcelona, propietari de l’edifici, i la Generalitat. D’aquesta manera es posa fi al conveni de 10 anys que fins ara ha explotat la societat creada pel desaparegut Hermann Bonnín i el Mag Hausson (Jesús Julvé).

L’Escenari Joan Brossa era la continuïtat de l’Espai Escènic Joan Brossa, impulsat per Julve i Bonnín l’any 1997 al carrer Allada Vermell. Amb el trasllat a la seu de La Seca l’any 2011 van entrar a formar part de la xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el nom de La Seca Espai Brossa.

Antiga seu de l’Espai Escènic Joan Brossa

El nou Centre de les Arts Lliures tindrà tres persones a la direcció: Judith Barnés, encarregada de la part de públics i educació; María Canelles, responsables de la part d’exposicions; i Marc Chornet, actual director artístic de l’Escenari Brossa, que mantindrà el seu lloc al capdavant de la part d’arts escèniques. Chornet ha explicat que el nou projecte teatral anirà d’acord al que són les arts lliures “no coartades per la convenció, els antics costums o les exigències del taquillatge” i que a la nova programació apostarà pel risc i al nova creació, dramatúrgia textual, dansa i arts parateatrals. Chornet també ha explicat la seva intenció de treballar com una “autèntica” fàbrica de creació fent “convocatòries obertes, amb companyies residents i un diàleg internacional interessant“.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari