Les obres de Shakespeare tornen al Parc de l’Estació del Nord

Rubén Garcia Espelta

La companyia Parking Shakespeare torna a l’espiral del Parc de l’Estació de Nord amb més ganes que mai. Ho fa amb dos clàssics del bard britànic, Un somni d’una nit d’estiu i Romeu i Julieta, i amb més ganes que mai després d’haver suspès l’edició de l’any passat per culpa de la pandèmia.

Creiem que el públic té ganes de veure-les i també té tantes ganes com nosaltres d’omplir el parc de teatre un any més. Per a tothom ha estat un any difícil, al sector cultural ens ha tocat fort, i després d’un any mantenint tot el projecte aturat, tornem amb tota la il·lusió del repartiment“, explica el director de la companyia Pep Garcia-Pasqual.

Una Julieta més empoderada

La primera a representar-se serà Romeu i Julieta, es podrà veure els dies parells a partir del 16 de juliol i fins al 8 d’agost. Aquesta versió de l’Helena Tornero no només se centra en la tragèdia dels dos joves amants, sinó que també posa el focus en la tragèdia de tota una comunitat incapaç de deturar la transmissió de l’odi i la venjança durant generacions: “És interessant parar atenció al tema de la mort, concretat en la violència latent en les lluites entre les dues famílies, que no han sabut transmetre als seus fills res més que odi. Per això, quan l’amor apareix, és com una flor rara i estranya, que ho té tot en contra des del principi“, explica la directora de l’espectacle. 

Amb aquest Romeu i Julieta, Tornero també aposta per trencar el clixé de Julieta. El personatge, interpretat per Tai Fati, ara és una noia de 18 anys molt més moderna i forta que s’allunya dels estereotips patriarcals presents en l’obra de Shakespeare: “És important per a les properes generacions que vegin que hi ha moltes altres dones possibles, i per tant, d’altres Julietes possibles“, comenta Tornero, i afegeix: “És una dona capaç de qüestionar, confrontar i desobeir les decisions dels pares en un context on l’única possibilitat imaginada per a una dona era la submissió i l’obediència“.

L’obra comptarà també amb Pau Oliver, en el paper de Romeu, i amb altres elements clau en el muntatge: com les lluites escèniques, creades per la coreògrafa Rosa Nicolás, o la música de Pau de Nut, que completarà el repartiment amb Mireia Cirera, Adrià Diaz, Júlia Genís, Joan Marmaneu, Santi Monreal, Laia Piró i el mateix Pep Garcia-Pascual.

El somni d’estiu post-pandèmic

Els dies senars la cartellera canvia amb Un somni d’una nit d’estiu, versionada i dirigida per Sílvia Navarro Perramon, que es veurà del 17 de juliol fins al 7 d’agost.

Volem que sigui Un somni d’una nit d’estiu de caire festiu i de disbauxa. Que tots ens empeltem d’aquesta llibertat que trobem dins aquest bosc màgic on tot és possible, explica Navarro. Aquest és el punt de partida d’aquesta comèdia que explica la història de quatre joves grecs que s’escapen al bosc per sentir-se més lliure i defugir les obligacions: “Els personatges tenen ganes d’anar al bosc, de nit, de somiar i ser lliures, d’escapar per una estona de les normes i restriccions, com si tot fos possible altre cop“, explica la directora referint-se a tota la situació que estem vivint amb la pandèmia.

L’obra compta amb un repartiment format per Joan Codina, Marc Domingo Carulla, José Pedro Garcia Balada, Adriana Garcia i Quintana, Francesc Marginet, Ricard Sadurní, Andrea Sanchez, Omar Sanchis, Júlia Santacana i
Sara Sansuan.

Totes dues representacions tindran lloc a les 19h al Parc de l’Estació del Nord, les entrades són gratuïtes i l’aforament limitat. Més info, imatges i reserva d’entrades a:


 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La faula de la prosperitat

La faula de la prosperitat

Després d’uns anys combinant projectes propis amb encàrrecs, el director i dramaturg Iván Morales, finalment, ha pogut aixecar una idea que tenia des de fa 5 anys. El repte no […]

‘Jauria’, el judici que ho va canviar tot

‘Jauria’, el judici que ho va canviar tot

Jordi Casanovas, Premi Nacional de Cultura 2022, és un dels dramaturgs més interessants i reconeguts del panorama escènic català. La seva prolífica obra sempre s’ha interrogat sobre la violència i […]

Comentaris
  • Jaume

    Una obra meravellosa, on entres dins la trama, ben portada , dinàmica, i un talent d’actors, Felicitats noies i nois !!!!

    Respondre
    03/08/2021
Enllaç copiat!