L’Editto Bulgaro, Calders i T de Teatre a la nova temporada d’El Maldà

Mercè Rubià

El Círcol Maldà ha passat a ser El Maldà, a seques. I ho ha celebrat aquest dilluns a la nit amb un concert de la Shakespeare Band a l’Apolo 2, on ha avançat quatre títols per a la temporada vinent lluint les bones xifres d’ocupació d’aquesta.

TEATRE_BARCELONA-Shakespeare_band-REVISTA_1

Els Pirates Teatre han tancat la segona temporada al capdavant del Círcol Maldà (ara El Maldà) amb un 75% d’ocupació i la consolidació del seu model de programació (amb teatre, dansa, cabaret i música) i gestió de la sala. Per celebrar-ho amb les companyies que han passat o passaran per la sala, han tornat a convidar la Shakespeare Band (Arnau Vallvé, Carles Pedragosa, Enric Gómez, Alberto Calvillo i Yago Rebollo), amb qui ja van celebrar el Nadal. També han anunciat quatre espectacles de la nova temporada. L’Editto Bulgaro de La Calòrica obrirà la persiana el 19 d’agost amb un espectacle ple d’humor inspirat en el teatre document i els Late Shows nord-americans per portar a escena un dels pitjors escàndols periodístics de la Itàlia berlusconiana. Sàtira política, llibertat de premsa i cançó romàntica condueixen a la indignació.

Cia. La Pla & T de Teatre també portaran el seu humor a la petita sala del Gòtic amb una obra basada en textos de Santiago Rusiñol, Jesús Montcada, Pere Calders i Josep Carner, units pels aforismes de Joan Fuster. Així, l’humor serà subtil, irònic, elegant o destraler, segons la procedència dels seus autors. Carme Pla serà l’encarregada de dur-los a escena i posar en pràctica “el saludable hàbit de riure’s de la vida, dels altres o d’un mateix a través de paraules sàviament triades i d’una interpretació acurada”. Els amfitrions, Els Pirates Teatre, presentaran al gener Ronda naval sota la boira. Una obra de Pere Calders que ens situa “davant totes les possibilitats de la realitat”, però “des del límit”. Adrià Aubert dirigirà un espectacle amb una estructura “volgudament caòtica” per crear un espectacle “d’univers caldersià” on tingui lloc aquesta visió subversiva de la realitat que bascula entre l’humor i el compromís. Toni Viñals i Marc Garcia-Rami portaran el cabaret Balla amb mi, amb un repertori que inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson, amb l’estrena en català de 10 peces traduïdes i adaptades per Jordi Galceran, David Pintó, Cèsar Aparício i Toni Viñals.

Foto: Facebook El Maldà

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!