La programació de l’Arnau Itinerant 2019 s’estrena amb l’obra ‘sintítulo’

Redacció

La programació de l’Arnau Itinerant 2019 està a punt de donar el tret de sortida amb l’estrena de ‘sintítulo’, un espectacle comunitari i itinerant conduït per la companyia La Danesa i basat en un text de Federico García Lorca. Aquest espectacle, així com la resta de projectes de l’Arnau, s’ha decidit de manera assembleària en el si de la comunitat de l’Arnau, un teatre de titularitat pública i gestió comunitària. Enguany, la programació tornarà a fusionar memòries, comunitat i arts escèniques amb projectes com l’Arnau Gallery, l’espectacle Com menja un caníbal de La Virgueria, les jornades de debat Espai 0 i Creuem el Paral·lel, el programa de cultura de proximitat que oferirà accions artístiques a l’espai públic. El Teatre Arnau Itinerant és una iniciativa ciutadana que neix per donar resposta a la necessitat d’habitar el Teatre Arnau abans que existeixi, mentre té lloc la rehabilitació de l’espai. Aquest teatre nòmada es construeix des de la comunitat i des de la pluralitat, de manera col·lectiva amb les veïnes i veïns dels barris del Raval, Poble-Sec i Sant Antoni.

Per tant, el pròxim 12 d’octubre s’estrena ‘sintítulo’, una obra de teatre de la companyia La Danesa que està inspirada en la Comedia s/titulo de Federico García Lorca, un text inacabat a causa de l’assassinat del poeta en un context de repressió franquista a l’inici de la Guerra Civil.

Dirigit per Elena Fortuny i amb dramatúrgia de Jumon Erra, ‘sintítulo’ gira al voltant d’un tema de màxima actualitat: els menors estrangers no acompanyats a qui sovint la societat gira l’esquena: “La desconnexió de la comunitat s’acarnissa especialment amb les persones més vulnerables, els nens perduts. I això ens va inspirar per a l’escriptura d’un primer esbós”, expliquen des de La Danesa. Al mateix temps, l’espectacle vol provocar una reflexió sobre quina ha de ser la funció, qui el subjecte i què l’objecte del teatre, tal com s’ho plantejava el text original de Lorca.

Es tracta d’una obra de teatre comunitari que s’ha construït de manera col·lectiva amb persones del Poble sec, Sant Antoni i el Raval: “L’hem creat a partir de tallers que hem fet amb veïns i veïnes de diferents edats i procedències, com el taller de hip hop que vam fer en col·laboració amb el col·lectiu de rap pels drets humans La Llama”, diu Elena Fortuny. Gràcies a aquesta experiència, 10 joves del Raval es van animar a participar i van crear dos temes de rap originals, que giren al voltant dels menors estrangers no acompanyats. Aquest espectacle neix amb l’objectiu de donar visibilitat i protagonisme a les diferents comunitats, llengües i llenguatges presents als barris que connecten amb l’Arnau i que normalment estan infrarepresentades als escenaris. A l’espectacle hi intervenen una trentena de persones, entre actors i actrius professionals i no professionals. L’estrena tindrà lloc el 12 d’octubre a les 18 h davant la façana del Teatre Arnau i, fins a finals d’any, es faran una vintena de representacions, que tindran lloc a espais tan emblemàtics com el Castell de Montjuïc o el Refugi 307 del Poble-sec.

 

Tota la informació la trobareu aquí: https://www.barcelona.cat/teatrearnau/sintitulo/ 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!