TEATRE APOLO

La novel·la ‘El tiempo entre costuras’ es transforma en un musical

Basat en la aclamada novel·la de María Dueñas, i després de la seva adaptació televisiva, arriba com a musical al Teatre Apolo

Redacció

Després de triomfar a la televisió i a la cartellera madrilenya, amb la seva posterior gira nacional, El tiempo entre costuras es prepara per arribar al Teatre Apolo de Barcelona al setembre. Aquesta adaptació converteix la novel·la que María Dueñas va escriure l’any 2009 en una gran superproducció musical de la mà de beon. Entertainment.

El tiempo entre costuras se situa entre la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial i explica la història de Sira Quiroga, una jove modista madrilenya que viatja per amor al Marroc, allà es veurà involucrada en una inquietant xarxa d’espionatge. L’espectacle està dirigit per Federico Barrios Fierro, reconegut pel seu treball en produccions com West Side Story, Sonrisas y lágrimas o Cabaret, i compta amb música d’Iván Macías i la dramatúrgia de Félix Amador.

L’espectacle compta amb col·laboracions de luxe com el dissenyador Lorenzo Caprile, que s’ha encarregat del vestuari, o la mateixa autora, María Dueñas. “Per nosaltres és molt important que l’autora se senti identificada amb el que veurà a l’escenari”, explica Macías: “El contacte amb ella ha estat constant i, per això, ens mantenim fidels a l’essència del llibre i a la seva història”. “La novel·la està relatada en primera persona i el teatre, a diferència de la televisió, permet aquest tipus de narrativa”, exposa Dueñas: “A la sèrie es buscava un impacte més gran, no podia fer una narració com aquesta durant 20 capítols d’una temporada, i per això l’adaptació teatral ha aconseguit mantenir aquesta essència i amb un llenguatge completament diferent de l’audiovisual”.

A escena participen 7 músics i 21 artistes entre els qui destaca Alba Cuartero i Jan Forellat, que encarnarà als protagonistes: “Sira és un personatge poderós que representa un feminisme autèntic i profund”, explica Macías. “El que més m’agrada d’ella és la seva valentia i determinació per ser extraordinària, malgrat les adversitats inicials”, comenta l’actriu protagonista: “És un personatge d’època, però a la vegada molt modern que pren decisions que jo mateixa prendria actualment”.

“L’amor és el que allò impulsa tota la història, però no només es tracta d’un amor romàntic: Sira aprèn a estimar i ser estimada de diferents maneres i pels personatges que l’envolten”, explica Cuartero. Segons Forellat: “És una història molt nostra amb la que és molt fàcil que connectar perquè l’espectacle ens situa a una època històrica molt concreta i molt reconeixible amb uns personatges que no són tan diferents de tal com som avui en dia”.

Un fenomen literari amb gran èxit televisiu

L’any 2009, la filòloga María Dueñas va sorprendre el món literari amb la seva novel·la El tiempo entre costuras, un text que en poc temps es va convertir en un fenomen sense precedents a nivell nacional i internacional, venent 10 milions d’exemplars i amb traducció a 40 idiomes. Aquest èxit no només va transformar la vida de l’autora, originària de Puertollano (Ciudad Real), sinó que també va donar lloc a la producció d’una sèrie de televisió produïda per Boomerang TV que es va emetre a Antena 3.  L’abril de 2021 María Dueñas va llançar una segona novel·la titulada Sira, publicada per l’editorial Planeta.

Més informació, imatges i entrades a:

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!