La Fura dels Baus assetja el Grec

Comunicació

La Fura dels Baus posarà en estat de setge els espectadors del Grec 2014 Festival de Barcelona amb el seu nou espectacle, “M.U.R.S.”. 

La proposta que vol crear en el públic la sensació que experimenta un ciutadà assetjat i que es podrà veure al Castell de Montjuïc. L’espectacle forma part del programa d’actes de commemoració del Tricentenari dels fets 1714 que es va presentar dimecres en roda de premsa.

TEATRE_BARCELONA_Fura_Dels_Baus_M.U.R.S._Castell_Montjuic_Grec

Fotografia: La Fura dels Baus a l’espectacle “Afrodita y el juicio de Paris”

La proposta del col·lectiu escènic català és una coproducció internacional del Grec Festival de Barcelona, les ciutats de Montevideo i Mons Maubeuge i Barcelona Lab. I ha aconseguit reunir novament els sis directors de la Fura, després de prop de vint anys desenvolupant projectes de manera individual.

La proposta vol, en definitiva, convertir en un espectacle teatral la sensació del setge, tal com la devien viure fa tres segles els barcelonins, l’any 174. Això sí, farà referència a setges moderns com els de les xarxes socials, els econòmics o els que imposen alguns mitjans de comunicació, i utilitzarà les tècniques més noves, entre elles una aplicació per a telèfon mòbil que permetrà als espectadors interactuar en certs moments.

Els murs, els físics, però també els invisibles, doncs, seran els protagonistes de la proposta de la Fura dels Baus, que utilitzarà un espai ampli per tal de dividir-lo posteriorment i transmetre així als espectadors la sensació de privació de llibertat.

Estructurat en cinc escenes principals i amb un final incert, l’espectacle intenta esbrinar si els espectadors seran capaços o no d’associar-se i treballar plegats per aconseguir un bé comú: la seva pròpia llibertat.

(Text: Festival Grec de Barcelona)

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Comentaris
 • Gemma Blanchart badia

  Te molt bona pinta!! Segur q sera espectacular!! Sera per invitacio?

  Respondre
  24/01/2014
  • Comunicació
   Comunicació

   No! Serà un dels espectacles programats al Festival Grec d’enguany, obert a tothom. Ara bé, les entrades per aquests espectacles solen volar ràpid… així que haurem d’estar atents! :)

   Respondre
   25/01/2014
Enllaç copiat!