Chevere converteix el magnat del tèxtil Amancio Ortega en un ‘Ciutadà Kane’

Redacció

Els propers dissabte 30 i diumenge 31 de gener l’Ateneu Popular de Nou Barris torna a acollir la companyia gallega Chevere, reconeguda amb el Premio Nacional de Teatro 2014. Ara hi porten la primera part d’una trilogia sobre la figura d’Amancio Ortega –un dels fundadors de l’imperi tèxtil Inditex– inspirada en l’obra d’Orson Welles, Ciutadà Kane.

TEATRE_BARCELONA-citizen-REVISTA_1

Només cal veure la temàtica de les seves obres per fer-se una idea del teatre que proposa la companyia Chevere: crític i compromès. La temporada passada van portar al mateix Ateneu de Nou Barris Eurozone, una farsa teatral sobre la crisi a la zona euro i el segrest de la democràcia per part del sector financer, i ara s’atreveixen amb la història del magnat del tèxtil Amancio Ortega, fundador d’Inditex i una de les persones més riques del món (a l’octubre, segons la revista Forbes, el més ric del món, per davant de Bill Gates o Warren Buffet). La seva figura serveix, a més, per “qüestionar el relat comú de la Transició” en un viatge a l’any 1975 que vol descobrir la relació entre la mort de Franco, Zara i la globalització.

Citizen s’inspira en Ciutadà Kane d’Orson Welles. Si la pel·lícula explica la història d’un empresari nord-americà que es va convertir en una de les persones més riques i poderoses del món durant el primer terç del Segle XX, l’obra explica la història d’un suposat empresari gallec que es converteix en una de les persones més riques i poderoses del món durant el ultim terç del Segle XX. Però no comença amb la mort del protagonista, sinó amb el seu naixement.

L’obra forma part del cicle Cítric 2016, on també s’hi podrà veure Hostiando a M d’Agnès Mateus i altres espectacles que van des del teatre al cabaret, passant pel flamenc o la poesia social.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!