‘La Caputxeta Galàctica’ guanya el Premi BBVA de Teatre 2015

Redacció TeatreBarcelona

L’espectacle La Caputxeta Galàctica de la companyia Insectotròpics ha estat reconegut amb el Premi BBVA de Teatre 2015, durant la gala final del certamen celebrada aquest dilluns al vespre a L’Atlàntida de Vic. El guardó consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. Inclourà tres representacions en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i una quarta al Centre Cultural Terrassa.

INNOVACIÓ I RISC

El jurat de la XV edició ha estat format pels els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen, Joan Roura. L’equip ha premiat La Caputxeta Galàctica, d’entre un total de 84 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, per ser “un espectacle innovador i arriscat, amb una intel—·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l’espai visual i sonor”.

Els cinc finalistes, que s’enduran 900 euros, són els espectacles Nadia, de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al—là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d’Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Produccions i Locus Amoenus d’Atresbandes.

MILLOR ACTRIU I ACTOR

Els premis a millor actriu i millor actor de les obres finalistes, concedits per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), han recalat en Mònica Glaenzel -protagonista en solitari de M.A.R.I.L.U.L.A-, i Ton Gras -de MedeaMaterialMedea-.

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l’actor català Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional. I, per altra banda, també s‘ha dedicat un reconeixement al Centre de Normalització Lingüística d’Osona, per utilitzar el teatre com a eina d’integració social a través de les parelles lingüístiques.

LLISTA DE GUARDONATS:

Millor espectacle: La Caputxeta Galàctica (Cia. Insectotròpics)

Finalistes a millor espectacle: Nadia (La Conquesta del Pol Sud), Confidències a Al—là (Sala Atrium), MedeaMaterialMedea (Artmagnètic), M.A.R.I.L.U.L.A (La Lula Produccions) i Locus Amoenus (Atresbandes)

Millor actriu: Mònica Glaenzel (M.A.R.I.L.U.L.A, La Lula Produccions)

Millor actor: Ton Gras (MedeaMaterialMedea, Artmagnètic)

Reconeixement a la trajectoria: Jordi Banacolocha

Reconeixement a l’ús del teatre com a eina d’integració social: Centre de Normalització Lingüística d’Osona

 

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!