NOMENAMENT

Julio Manrique assumirà la direcció del Teatre Lliure

El director escènic i actor exercirà aquest nou càrrec des de l'1 de febrer de 2024 fins a l'1 de febrer de 2029

Redacció

El Patronat de la Fundació Teatre Lliure ha anunciat que Julio Manrique serà el nou Director del Teatre Lliure. El director escènic i actor exercirà aquest nou càrrec des de l’1 de febrer de 2024 fins a l’1 de febrer de 2029.

Segons fonts del teatre el procés de selecció s’ha realitzat seguint les bases de la convocatòria i a través d’un concurs públic que es va obrir el 3 de juliol i es va tancar el 15 de setembre. S’hi van presentar un total d’onze candidatures de les quals només tres van passar a la fase final, seguint criteris de gènere, edat i experiència. Entre les tres finalistes, la proposta de Manrique n’ha resultat la guanyadora.

“Hem triat Julio Manrique per la seva destacada experiència professional en el món de les arts escèniques i la creació de projectes artístics”, explica Guillem López Casanovas, president de la Fundació Teatre Lliure: “Estem convençuts que la seva experiència i habilitats seran un valor afegit per a la Fundació els propers anys i contribuiran a enriquir encara més la nostra missió com un teatre d’art per a tots”.

Manrique assumirà les seves responsabilitats com a Director del Teatre Lliure a partir de l’1 de febrer del 2024. Fins aleshores, l’actual Director, Juan Carlos Martel Bayod, continuarà exercint les seves funcions de direcció amb normalitat. Segons les bases del concurs, el nou director designat podrà començar a treballar a la programació de la Temporada 24/25 a partir de l’1 de novembre de 2023.

Qui és Julio Manrique?

Julio Manrique, conegut actor i director, ha tingut una carrera destacada a les arts escèniques. Va iniciar el seu camí l’any 1994 al Teatre Lliure sota la direcció de Josep Maria Mestres a l’obra Enemic de classe, mentre estudiava Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Posteriorment, es va formar com a actor a l’Institut del Teatre.

Julio Manrique i Ana Lizaran a ‘Terra Baixa’ (TNC, 2000)

Al llarg de la seva carrera teatral, ha participat en nombroses produccions i ha col·laborat amb reconeguts directors com Àlex Rigola, Lluís Pasqual i Oriol Broggi, entre altres. Entre els seus papers més destacats hi ha obres com Terra Baixa d’Àngel Guimerà i obres de William Shakespeare com Romeu i Julieta, Hamlet, Incendis o L’orfe del clan dels Zhao, entre molts d’altres. L’any 2011 va assumir la direcció artística del Teatre Romea i va fundar la productora La Brutal, juntament amb David Selvas.

‘Incendis’ amb Clara Segura (2012, Teatre Romea)

El 2006, va debutar com a director teatral amb l’obra Els boscos, seguida de La forma de les coses de Neil LaBute. Destaquen, entre altres, reconegudes direccions d’espectacles com American Buffalo, Coses que dèiem avui o El curiós incident del gos a mitjanit, La Treva (Time Stands Still) o L’ànec salvatge

Actualment Julio Manrique dirigeix l’espectacle Love, Love Love a La Villarroel:

Pol Lòpez, Marc Rodríguez, Julio Manrique i Ivan Benet (2010, Teatre Lliure)

A més del seu èxit al teatre, Manrique s’ha deixat en veure també a la televisió. L’any 1999 amb la sèrie Nissaga, l’herència o altres serials Temps de Silenci, Porca Misèria, Infidels o Cites. També ha participat en telefilms per a la televisió catalana, però també en programes i pel·lícules a nivell espanyol.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!