Jordi Bosch viatja fins l’Imperi Romà amb el musical ‘Golfus de Roma’

Andreu Rami

Després de la seva gran estrena al 67è Festival del Teatro de Merida i del seu pas de la cartellera del Teatro de la Latina de Madrid amb Carlos Latre al capdavant, Golfus de Roma arribarà al Teatre Condal de Barcelona a partir del 23 de setembre amb Daniel Anglès com a director del muntatge i amb un nou repartiment encapçalat per Jordi Bosch.

Imatge de l’espectacle durant la seva estada a Madrid amb Carlos Latre com a protagonista

A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, que és el nom original de l’espectacle, es una de les obres més representades i aplaudides de Broadway. Amb lletres i música de Stephen Sondheim, la peça està basada en tres farses de l’autor clàssic Plauto (251-183 aC) que narren les peripècies de l’esclau Pseudolus per aconseguir la seva llibertat, tot emparellant al fill dels seus amos amb una jove verge acabada d’arribar a la ciutat. Durant més de dues hores es succeiran equívocs, enganys, canvis d’identitat, jocs de paraules, carreres, i cops. Tot per un únic propòsit: divertir i fer riure.

Un èxit immediat

El vodevil musical ambientat en l’època romana es va estrenar al teatre Alvin de Nova York l’any 1962, sota la producció de Harold S. Prince, productor original d’altres obres de Sondheim com Company (1970), Follies (1971),little Night music (1973) o Sweeney Todd (1979). El muntatge es va fer popularíssim i li van ploure reconeixements com sis Premis Tony, inclòs el de Millor Musical. Alguns dels números, com la introducció Comedy Tonight,  ja han esdevingut emblemes del teatre musical contemporani.

Quatre anys més tard arribaria l’adaptació cinematogràfica de Richard Lester, protagonitzada pel mateix actor que l’havia estrenat a Broadway, Zero Mostel, i amb la participació del veterà Buster Keaton en la seva última incursió cinematogràfica. Aquesta peça (que pots veure a Filmin) també va ser guardonada: va rebre el premi Oscar a la millor Banda Sonora original.

Les versions espanyoles

A Espanya ja n’hem pogut veure dues adaptacions professionals. La primera l’any 1964 a càrrec de José Luís Coll, i la segona, l’any 1993, estrenada per Mario Gas al mateix Teatre Romà de Mèrida, que acollirà la producció d’enguany. Gas va comptar amb un repartiment ple de cares conegudes, com Javier Gurruchaga, Vicky Peña, Josep Maria Pou, Vicenta N’Dongo o Gabino Diego.

Josep Maria Pou i Gabino Diego durant la representació al 1993

Un nou repartiment

La nova producció del musical serà en català i estarà protagonitzada per algune cares conegudes de l’escena catalana. Jordi Bosch, que protagonitzarà de nou un musical després de Spamalot, encapçalarà un repartiment on també participaran figures com Roger Julià, Mercè Martínez, Eloi Gómez, Frank Capdet, Meritxell Duró, Ana San Martín i Victor Arbelo, entre altres.

Un total de 38 artistes, músics, cantants i ballarins formen aquesta posada en escena de gran format que es podrà veure al Teatre Condal a partir del 23 de setembre.

Trobaràs tota la informació i les millors entrades aquí:

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!