Isabella Rossellini torna al Teatre Akadèmia amb ‘Le sourire de Darwin’

Rubén Garcia Espelta

Barcelona serà l’única ciutat europea que la veterana actriu de teatre i cinema italiana Isabella Rossellini visitarà per presentar Le sourire de Darwin. L’espectacle es podrà veure al Teatre Akadèmia només durant dos dies: l’1 i el 2 de maig.

Muriel Mayette-Holtz i Isabella Rossellini. Imatge: Andre Rau

La peça, que compta amb la direcció de la també actriu francesa Muriel Mayette-Holtz (la primera dona que ha dirigit la prestigiosa Comédie-Française), proposa una reconciliació entre dos mons que sovint es troben en extrems oposats: l’art i la ciència. “Vaig escriure aquest espectacle durant el confinament per conciliar els dos amors de la meva vida: la interpretació i el comportament animal”, explica l’actriu: “Fins ara, aquests dos mons estaven separats, i a través d’aquest treball per fi he reunit cor i cap, teatre i ciència”.

A Le sourire de Darwin, Rossellini parteix del llibre L’expressió de les emocions en l’home i en els animals, de Charles Darwin, per explicar com la interpretació podria servir per entendre la naturalesa misteriosa dels animals i les seves emocions. Amb humor i recursos senzills i innocents interpreta a l’escenari gossos, gats, gallines, paons i, per descomptat, explica les complexes  teories de Charles Darwin. L’artista va plantejar l’espectacle com una conferència pel Museu d’Orsay a París i l’ha desenvolupat fins a esdevenir una obra de teatre, serà en aquest format com es podrà veure a Barcelona.

Qui és Isabella Rossellini?

Filla del director de cine italià Roberto Rossellini i de l’actriu Ingrid Bergman, Isabella va créixer a París i Roma i es va traslladar a Nova York als 19 anys. Ha tingut una carrera de model de gran èxit.

Isabella Rossellini. Imatge: Andre Rau

Va debutar al cinema a Itàlia amb Il Prato, dels germans Taviani, i ha aparegut en nombroses pel·lícules, entre elles els llargmetratges estatunidencs Blue VelvetDeath Becomes HerFearless i, més recentment, Joy. Ha treballat a les ordres de nombrosos directors, com Robert Zemeckis, David O. Russell o David Lynch, de qui va ser parella sentimental. També va estar casada amb altres grans noms del cinema com Martin Scorsese, entre altres.

A part de la seva faceta com a model, actriu i escriptora, ha escrit tres llibres, Rossellini també és activista mediambiental. Gran amant dels animals i la vida salvatge ha portat als teatres espectacles com Link Link Circus, que tracta de les capacitats conductuals i cognitives dels animals, que es va poder al Teatre Akadèmia al 2018.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!