Isabella Rossellini torna al Teatre Akadèmia amb ‘Le sourire de Darwin’

Rubén Garcia Espelta

Barcelona serà l’única ciutat europea que la veterana actriu de teatre i cinema italiana Isabella Rossellini visitarà per presentar Le sourire de Darwin. L’espectacle es podrà veure al Teatre Akadèmia només durant dos dies: l’1 i el 2 de maig.

Muriel Mayette-Holtz i Isabella Rossellini. Imatge: Andre Rau

La peça, que compta amb la direcció de la també actriu francesa Muriel Mayette-Holtz (la primera dona que ha dirigit la prestigiosa Comédie-Française), proposa una reconciliació entre dos mons que sovint es troben en extrems oposats: l’art i la ciència. “Vaig escriure aquest espectacle durant el confinament per conciliar els dos amors de la meva vida: la interpretació i el comportament animal”, explica l’actriu: “Fins ara, aquests dos mons estaven separats, i a través d’aquest treball per fi he reunit cor i cap, teatre i ciència”.

A Le sourire de Darwin, Rossellini parteix del llibre L’expressió de les emocions en l’home i en els animals, de Charles Darwin, per explicar com la interpretació podria servir per entendre la naturalesa misteriosa dels animals i les seves emocions. Amb humor i recursos senzills i innocents interpreta a l’escenari gossos, gats, gallines, paons i, per descomptat, explica les complexes  teories de Charles Darwin. L’artista va plantejar l’espectacle com una conferència pel Museu d’Orsay a París i l’ha desenvolupat fins a esdevenir una obra de teatre, serà en aquest format com es podrà veure a Barcelona.

Qui és Isabella Rossellini?

Filla del director de cine italià Roberto Rossellini i de l’actriu Ingrid Bergman, Isabella va créixer a París i Roma i es va traslladar a Nova York als 19 anys. Ha tingut una carrera de model de gran èxit.

Isabella Rossellini. Imatge: Andre Rau

Va debutar al cinema a Itàlia amb Il Prato, dels germans Taviani, i ha aparegut en nombroses pel·lícules, entre elles els llargmetratges estatunidencs Blue VelvetDeath Becomes HerFearless i, més recentment, Joy. Ha treballat a les ordres de nombrosos directors, com Robert Zemeckis, David O. Russell o David Lynch, de qui va ser parella sentimental. També va estar casada amb altres grans noms del cinema com Martin Scorsese, entre altres.

A part de la seva faceta com a model, actriu i escriptora, ha escrit tres llibres, Rossellini també és activista mediambiental. Gran amant dels animals i la vida salvatge ha portat als teatres espectacles com Link Link Circus, que tracta de les capacitats conductuals i cognitives dels animals, que es va poder al Teatre Akadèmia al 2018.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!