Íntims Produccions torna a la Beckett amb una comèdia pessimista sobre l’existència

Redacció

La companyia lleidatana Íntims Produccions, que ja van presentar a la Sala Beckett Wasted (2017) i Pool (no water) (2018), tornen del 9 de març al 3 d’abril a la Sala Beckett amb nova proposta: Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecsEn aquesta ocasió han unit esforços amb David Climent de loscorderos.sc i, a més, en signen la creació amb Clara Aguilar, Marc Salicrú, Joan Ros, Rita Molina i Albert Baldomà.

L’obra, una peça poètica cocreada per Clara Aguilar, Marc Salicrú, Joan Ros, Rita Molina i Albert Baldomà, proposa una reflexió sobre quin paper tenim els humans en la nostra pròpia extinció. “És un espectacle pessimista, però amb molt d’humor negre”, explica la integrant de la companyia Sandra Pujol: “No era la nostra intenció, però la gent ha rigut als assajos”.

Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs sorgeix després d’un llarg procés d’investigació filosòfica i pretén donar resposta a aquesta qüestió tan universal com és la fi de la humanitat o de la civilització. “Davant d’aquest pregunta, a nosaltres el que ens interessa és saber qui està proposant solucions no tant per salvar-nos, sinó per viure millor”, comenta des de la companyia Marc Cartanya. Però més enllà d’aquesta idea inicial, Íntims planteja a l’espectador quin és el paper que hem d’adoptar les persones davant d’aquest final que s’aproxima: “Des d’un punt de vista molt terrenal, lluny de la ciència-ficció, mirem aquest apocalipsi i ens preguntem: què podem fer? hem fer alguna cosa o serem simplement espectadors?”.

Prenent com a referents lectures i treballs de Marina Garcés, Lars Von Trier, Nietzsche o Max la companyia aposta per una posada en escena no convencional per escenificar el col·lapse de diferents maneres i prendre consciència de la mirada que hi posem com a individus, de la manera en la qual ens comportem i de com enfrontem aquesta idea de finitud.

Més informació, imatges i entrades:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!