"HIMMELWEG" prorroga a la Sala Atrium

Comunicació

– Atrium Produccions aposta per l’autor contemporani espanyol més important de la seva generació: Juan Mayorga, amb el text Himmelweg, representat a Barcelona per primera vegada.

– La companyia Sala Atrium proposa una posada en escena que combina el treball actoral amb la manipulació de puppets.

 

La sala Atrium decideix prorrogar l’espectacle Himmelweg, una producció d’Atrium Produccions amb la qual la sala ha volgut encabir l’autor Juan Mayorga dins la seva programació. Després de quatre setmanes en cartell i valorant la bona acollida del muntatge tant pel públic com per la premsa, el modest teatre de l’eixample allarga dues setmanes més la seva exhibició. Així, l’espectacle estarà en cartell fins el 29 de desembre.

TEATRE_BARCELONA-Himmelweg_0
Amb aquest projecte, Atrium vol presentar un treball que navega entre la comèdia i el drama, entre el treball actoral i la manipulació a través del llenguatge de la tradició del bunraku, que permet donar vida com per art d’encanteri a personatges a través d’aquesta centenària tradició japonesa del teatre de titelles. Actors i personatges que són manipulats com a titelles en una farsa que s’inspira en fets reals del 1944 que ens parlen i ens pregunten al s. XXI. Un joc teatral posant en tela de judici la percepció de la nostra realitat i dels mitjans que ens la comuniquen.

Himmelweg, està inspirada en un succés real. Un delegat de la Creu Roja visita un camp de concentració de l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial i és enganyat pel comandant que el dirigeix. Aquest li fa creure que allà no passa res dolent, disfressant el lloc per la ocasió i creant una ciutat fictícia els habitants de la qual (en realitat presoners), es veuen obligats a interpretar diferents personatges i situacions per poder sobreviure.
“Himmelweg”, que vol dir “camí al cel”, era el sinistre i sarcàstic eufemisme utilitzat pels nazis per referir-se a la rampa d’accés a les càmeres de gas on s’exterminava sistemàticament als jueus. L’expressió reflecteix la perversió del llenguatge, eina indispensable per emmascarar estratègies de manipulació i domini com les que desplega el personatge del comandant en aquesta obra.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
SALA ATRIUM (C/Consell de Cent, 435. Barcelona)
Del 13 d’octubre al 15 de desembre de 2013
Horari: de dimecres a dissabte a les 21h; diumenge a les 19h.
Idioma: castellà
ENTRADES A LA VENDA AQUÍ (a partir de 12€).

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Enllaç copiat!